Dit recept heeft precies al deze geweldige functies in één snack, waarbij de verfijning en glamour van de gastronomische keuken worden gecombineerd met onze gebruikelijke behoefte om af en toe een extra snoepje te consumeren tussen de maaltijden of zelfs in desserts.

Gemaakt met ingrediënten met zeer lage hoeveelheden calorieën en weinig vetten, naast dat het vrij is van gluten en lactose, is de zoete aardappel brownie met cacao een fitnessversie voor diegenen die niet opgeven om het dieet up-to-date te houden en toch nadenken over het verwerven van belangrijke voedingsstoffen voor de goede werking van het lichaam, aangezien het recept is uitgerust met stoffen die veel kracht en energie brengen, zoals vitamines en mineralen, naast het reguleren en balanceren van het lichaamswerk, met zijn bronnen rijk aan voedingsvezels.

Bekijk het Vegan brownie-recept voor chocolade zonder suiker, op basis van zoete aardappelen en oliehoudende zaden, een groep zaden die de spijsvertering bevordert, omdat ze een bron van vezels zijn en rijk aan goede vetten.

Ingrediënten

 • 1 middelgrote zoete aardappel, gekookt, geschild en gepureerd
 • ¾ theekopje gemalen amandelen
 • ½ theekopje gemalen walnoten
 • ½ theekopje cacao
 • 1 theekopje gemalen dadels
 • ½ theekopje rijstmeel
 • ½ theekopje havermelk

Bereidingswijzing

 1. Meng in een bakje de zoete aardappelen, amandelen en walnoten
 2. Zeef de cacao in de resterende ingrediënten en meng tot een gladde massa
 3. Voeg de dadels en olie toe en meng opnieuw
 4. Voeg rijstmeel en havermelk toe en meng
 5. Giet het deeg in een middelgrote ovenschaal ingevet met kokosolie
 6. Verwarm de oven voor op 180 ° C en bak 40 minuten

Tip: laat de dadels 15 minuten weken voordat je met het recept begint, zodat ze zacht en gehydrateerd zijn. Maal dan met een beetje water tot een pasta.

Foto: Helana Sollie
Vorig artikelOnderzoek gevolgen coronacrisis op psychische gezondheid en verslaving
Volgend artikelMinder angst en stress met voedzame theeën