Als je geen eieren, melk of iets dat is afgeleid van een dier consumeert, dan is dit recept met veganistische pannenkoekenbeslag exclusief voor jou gemaakt. Een licht beslag gemaakt met boekweitmeel: een pannenkoek gemaakt met pompoen en sinaasappel die een perfecte combinatie vormen.

Ingrediënten
Voor de pannenkoeken:
• 2 kopjes boekweitmeel;
• 2 kopjes gemalen lijnzaad (gemengd met 2 eetlepels water)
• 3 kopjes plantaardige melk;
• 3 kleine blokjes gekookt pompoen;
• 1 geraspte sinaasappelschil;
• ½ kopje kaneel.

Voor topping:
• pompoenpitten;
• maanzaad;
• 1 sinaasappel;
• kaneel om te strooien;
• kokossiroop naar smaak.

Bereidingswijze
Meng alles en bak het in een koekenpan met anti aanbaklaag (indien nodig, smeren met kokosolie) tot ze goudbruin zijn. Je kunt 4 kleine pannenkoeken maken of een grote pannenkoek die in 4 gesneden kan worden. Plaats na het bakken de toppings.