Beste zorginstelling, doe ook mee met Stoptober

De landelijke campagne ‘Stoptober, 28 dagen niet roken!’ is afgetrapt. Een groot deel van het succes van Stoptober kan verklaard worden door de collectieve saamhorigheid en onderlinge steun onder rokers, hun directe omgeving, en ook de zorg. En dus geldt: hoe meer deelnemers en hoe omvangrijker de sociale steun, des te groter het succes.

Daarom roepen we ziekenhuizen, huisartspraktijken en andere zorginstellingen en zorgpraktijken op om mee te doen en Stoptober onder de aandacht van de patiënt/cliënt, medewerkers en bezoekers te brengen. Kans maken op de Stoptober-trofee 2020? Stuur vóór 31 oktober een foto van jullie Stoptober-actie naar stoptober@trimbos.nl met een korte omschrijving van maximaal 5 zinnen.

Gratis materialen bestellen
Voor zorgverleners en zorginstellingen: bestel het gratis materiaal om Stoptober te promoten. Dit jaar is er een digitale bibliotheek beschikbaar met logo’s, berichtjes en filmpjes voor uw website, social media kanalen of in de wachtkamer. Stuur een mailtje naar stoptober@trimbos.nl om de inloggegevens voor toegang tot dit gratis materiaal aan te vragen. > Meer informatie voor zorgverleners en stoppen met roken-coaches

Bron: rookvrijezorg.nl

Product
Toolkit Stoptober 2020
2020

Meer over dit thema
Stoppen met roken

Stoptober campagne: 28 dagen niet roken
Stoptober is een landelijke campagne die rokers motiveert 28 dagen niet te roken. Het is een bewezen effectieve stopmethode. Duizenden professionals slaan de handen ineen om Stoptober tot een succes te maken.

Meer info

Meer informatie
Neem dan contact op met Minke Veltman van het Trimbos-Instituut
Vorig artikelPompoen en sinaasappel pannenkoeken
Volgend artikelNieuwe kankermedicijnen in Nederland minder voorgeschreven dan in de rest van Europa