Naast gezond te zijn, kan deze heerlijke salade worden geserveerd als begeleiding of hoofdgerecht. Zoete aardappelen zijn een gezonde manier om koolhydraten te consumeren en granaatappelpitten zijn geweldig voor je hart.

Ingrediënten:

  • 4 grote squashstukken (geschild en in middelgrote blokjes gesneden)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout en peper naar smaak
  • 1 kopje granaatappelpitjes
  • ½ kopje pompoenpitten
  • ½ kop geitenkaas

Voor de saus:

  • 2 eetlepels granaatappelsap
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 eetlepel kokossuiker
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en versgemalen zwarte peper

Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 ℃. Leg de stukjes pompoen in een grote ovenschaal en bedek deze met boter of  olie. Bestrooi met olijfolie en mix tot goed gecoat. Breng op smaak met zout en peper. Als je wilt, kun je ook een beetje droge rozemarijn toevoegen. Bak de aardappelen 20-30 minuten, af en toe roeren tot ze zacht zijn. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. Nadat de aardappelen zijn afgekoeld, plaats ze in een grote kom met granaatappel, pompoen en geitenkaas.

Meng voor het maken van de saus het granaatappelsap, de rode wijnazijn, de kokossuiker, de olijfolie, het zout en de peper in een kleine kom. Spreid voor het serveren de saus over de salade en roer zachtjes zodat alles goed gemengd is.

Vorig artikelSmoothie kokosnoot met tofu
Volgend artikelPillenpiraterij beter voorkomen dan genezen