Een heerlijke veganistische linzensoep met een pittige touch. Deze smakelijke pittige linzensoep heeft een rijke smaak van tomaten en kruiden en is lichter dan de populaire versie met vlees. Linzen hebben een hoge voedingswaarde vanwege hun hoeveelheid eiwitten en koolhydraten, waarvan het gehalte aan voedingsvezels uitstekend is en vrijwel vetvrij zijn. Het enige wat je hoeft te doen is de ingrediënten mengen, het kooktoestel aanzetten en het recept een paar uur op laag vuur laten koken.

Pittige vegan linzensoep (4-6 porties)

Ingrediënten

  • 450 gram zoete aardappel in blokjes gesneden;
  • 1 middelgrote fijngesnipperde ui;
  • 1 middelgrote rode paprika in blokjes gesneden;
  • 1 fijngehakte teentjes knoflook;
  • 2½ kopjes water;
  • 400 gram gehakte rijpe tomaten;
  • 430 gram gekookte zwarte bonen;
  • 430 gram gekookte pinto bonen;
  • ¾ kopje ongekookt linzen;
  • 1 eetlepels cayennepeper;
  • 1 eetlepel komijnpoeder;
  • 1 eetlepel kokosvet;
  • 2 theelepels Himalaya zeezout;
  • ¼ theelepel kerriepoeder;
  • gehakte verse koriander en avocado-blokjes om te garneren.

Bereidingswijze
Doe alle ingrediënten (behalve koriander en avocado) in een pan van 6 liter. Breng het geheel aan de kook. Verlaag het vuur en laat het zacht sudderen. Controleer af en toe of er of er nog voldoende water in de pan zit. Bedek en kook tot de linzen zacht zijn (2 tot 3 uur op een laag vuur). Als je de soep nog romiger wilt, kun je hem langer laten staan. Roer opnieuw en serveer met koriander en avocado erover, als je niet van koriander houdt kan je het eventueel vervangen door peterselie.

Vorig artikelVoedzame smoothie van kurkuma
Volgend artikelHaaruitval