Groene munt (Mentha spicata) is een van de vele soorten van de mint-familie. De consumptie is tegenwoordig wijdverspreid, maar werd al gewaardeerd door de geneeskrachtige eigenschappen, het intense aroma, in de gastronomie (drankjes, salades, soepen en vleeswaren) uit de tijd van de Grieken en Romeinen.

De voordelen van het consumeren ervan zijn talrijk, maar niet volledig bekend bij de meeste mensen. Dankzij menthol, het actieve ingrediënt van groene munt, kan deze plant verschillende gezondheids- en esthetische problemen verlichten, daarom presenteren we de meest opmerkelijke voordelen van mint voor je gezondheid.

Verbetert de spijsvertering
Groene munt staat bekend als een remedie voor het verlichten van spijsverteringsproblemen. Vanwege de windafdrijvingswerking (gasreductie) en krampstillend is het zeer nuttig, vooral tegen zwelling, opgeblazen gevoel, misselijkheid, indigestie en koliek. Het ontspant de spieren van het spijsverteringskanaal, helpt zelfs in gevallen van prikkelbare darm, het verminderen van de symptomen van deze ziekte na consumptie gedurende enkele weken. Het vermindert ook ontsteking van de lever en activeert de productie van gal. De beste manier om het voor deze doeleinden te gebruiken, is het eten als thee of direct op de bladeren van dit kruid te kauwen.

Hulp tegen verkoudheid en griep
Menthol lost het slijm op en bevordert zo de eliminatie ervan. Het verlicht ook irritatie van de keel, waarvoor het wordt aanbevolen om een paar druppels mintgroene olie toe te voegen aan een luchtbevochtiger die je thuis gebruikt.

Verlicht hoofdpijn
Dit is nog een van zijn grote voordelen. Groene pepermunt heeft pijnstillende effecten afgeleid van zijn actieve ingrediënten, zoals menthol, menton, phellandren en limoneen, die direct werken op de neurotransmitters van zenuwen die pijnlijke sensaties overbrengen. Je kunt de pijn kalmeren door de essentiële olie van mint in te ademen, omdat de geur kalm kan zijn en de druk kan verlichten. Probeer deze oplossing de volgende keer dat je hoofdpijn hebt en je zult versteld staan van de resultaten!

Oplossing tegen slechte adem
Door muntblaadjes te kauwen of te spoelen met een preparaat dat daarmee is gemaakt, kan een slechte adem onder controle worden gehouden, omdat de groene munt ook antibacterieel en antimicrobieel is.

Om dezelfde reden is een van de opmerkelijke voordelen dat het buitengewoon effectief is bij het voorkomen van tandheelkundige en esthetische hygiëneproblemen veroorzaakt door te veel bacteriën in de mond, zoals opbouw van tandplak of bruin worden van de tanden. Dat is de reden waarom veel tandpasta’s het kruid in zijn formules opnemen.

Het is een krachtige antioxidant en helpt bij het corrigeren van hormonale problemen
Het hoge gehalte aan carotenen geeft het de eigenschap dat het wordt beschouwd als een anti-kanker en zuiverend kruid. Met betrekking tot de hormonale aandoeningen is bewezen dat de effecten ervan hirsutisme (onregelmatige haargroei bij vrouwen) behandelen, omdat de inname ervan in thee het niveau van androgenen, zoals testosteron, vermindert.

De voordelen van het consumeren van mint bereiken bijna alle mensen, omdat hun eigenschappen zeer divers en zeer effectief zijn.

Vorig artikelChlamydia en zwangerschap
Volgend artikelDe meest geschikte etherische oliën voor het haar en de hoofdhuid