Etherische oliën zijn botanische essenties van de natuur en kunnen wonderen doen voor het haar en de hoofdhuid. Ze kunnen worden gebruikt om de hoofdhuid te zuiveren, te versterken, irritatie te verbeteren en roos onder controle te houden. Sommige etherische oliën stimuleren de haarzakjes, verbeteren de bloedsomloop en helpen bij de haargroei. Etherische oliën helpen ook de vettigheid op de hoofdhuid te beheersen, waardoor de oxygenatie en bijgevolg de haargroei wordt verstoord.

Wat zijn de beste essentiële oliën voor haar?

Tea tree olie
Tea tree olie, ook wel melaleluca is een van de meest veelzijdige en bekende etherische oliën. Deze etherische olie heeft tal van voordelen en wordt in de cosmetica-industrie veel gebruikt in crèmes, producten voor de behandeling van acne, shampoos en om roos en seborrhea te behandelen en/of te voorkomen, naast het glans te geven van droog en beschadigd haar.

Rozemarijn etherische olie
Rozemarijn etherische olie is een stimulans van de haarzakjes die de gezonde haargroei bevorderen. Het is rijk aan antioxidanten die helpen bij het elimineren van vrije radicalen – die verantwoordelijk zijn voor veroudering en haarverlies. Helpt bij het versterken van de haar gezond te houden. Rozemarijnolie is ook effectief bij de behandeling van roos, vettigheid, jeuk en irritatie van de hoofdhuid.

Mint etherische olie
De etherische olie van mint is rijk aan voedingsstoffen, mineralen en sommige vetzuren; is uitstekend voor haarbehandeling. Het helpt de bloedsomloop te stimuleren door de groeiprestaties te verbeteren. Het heeft antiseptische en antimicrobiële eigenschappen die helpen de hoofdhuid schoon te houden door roos te verminderen Het is ook zeer effectief voor haaruitval.

Ylang Ylang etherische olie
De etherische olie van ylang-ylang voedt de haarzakjes en verbetert de gezonde haargroei. Het balanceert de olieachtige hoofdhuid en helpt de productie van talg te normaliseren. De natuurlijke antiseptische en verstevigende eigenschappen helpen de hoofdhuid gezond te houden e laat de haar glanzen.

Cedrus etherische olie
Cedrus etherische olie helpt bij het reguleren van de hoofdhuid wanneer het te droog of te vet is; balanceert de pH. Stimuleert de haarzakjes om de groeiprestaties te verbeteren. Deze olie wordt ook gebruikt voor de behandeling van roos, omdat het antiseptisch is en adstringerend werkt.

Vorig artikelPepermint lekker fris en gezond
Volgend artikel6 tips om mooiere, sterkere en gezondere tanden te krijgen