Net als elk ander deel van je lichaam, hebben je tanden je aandacht en goede zorg nodig. Als een bezoek aan de tandarts niet iets is dat u leuk vindt, is het essentieel dat je nog meer voor je tanden zorgt zodat tandbederf wordt voorkomen. Houd rekening met het volgende tips als je van mooier, sterke en gezonde tanden wilt genieten:

1. Verander je eetgewoonten
Het veranderen van je eetgewoonten naar een gezond dieet zal je gezondheid helpen verbeteren, ongeacht je doel. Een studie gepubliceerd in het British Medical Journal suggereert dat een verandering in het dieet het tandbederf kan terugdringen. Consumptie van suikerrijke producten leidt tot cariës en daarnaast kan fytinezuur de opname van calcium blokkeren.

Een ideaal dieet zorgt ervoor dat je voldoende calcium binnenkrijgt, de belangrijkste bouwsteen van je botten en tanden. Je moet ook suikervrije drankjes en frisdranken, industrieel sappen vermijden. Kies daarvoor water, fruitsmoothies fruit sapjes en ongezoete thee.

2. Kies voor suikervrij kauwgom
Het kauwen op suikervrije kauwgum kan zelfs cariës helpen voorkomen. De meeste suikervrije kauwgom bevatten xylitol, een natuurlijke zoetstof. Maar in tegenstelling tot voedsel leidt het niet tot de groei van bacteriën in de mond. Ook, als je kauwt, vult je mond met speeksel dat van nature het overgebleven voedsel kan helpen wegspoelen.

3. Vervang je tandenborstel regelmatig
Kies een kleine of middelgrote tanden borstel, zodat de borstelharen in de spleten van je kiezen kunnen doordringen, waar voedsel na het eten verborgen blijft. Spoel de borstel na elk gebruik met water en laat aan de lucht drogen. Je tandenborstel moet ook regelmatig worden vervangen.

4. Volg de basisroutine van tandheelkundige zorg
Bijna 42% van de volwassenen gebruikt de tandenborstel alleen voor mondverzorging. Maar als je tanden wilt beschermen tegen vroegtijdige beschadiging, poets je tanden gedurende twee minuten, twee keer per dag. Probeer alle oppervlakken van de tanden te poetsen en de uiterste hoeken te bereiken. Gebruik flosdraad om het resterende voedsel onder je tandvlees te verwijderen en te proberen de ziektekiemen te verwijderen die daar vastzitten. Gebruik een mondwater omdat het antibacteriële effecten heeft die helpen bij het wegwerken van de bacteriën die nog in je mond achterblijven.

5. Voeg supplementen toe aan je dieet
Een ander ding dat je kunt doen om speeksel te helpen tandplak te bestrijden, is door vitaminen in te nemen die essentieel zijn om de goede gezondheid van je tanden te verzekeren. Voor een juiste speekselafscheiding moet je voedsel consumeren dat rijk is aan vezels, waaronder fruit, noten en groenten, de beste zijn appels, bananen, spruitjes en erwten. Volle granen bevat veel vitamine B en ijzeren en magnesium, een mineraal dat helpt calcium te absorberen en de tanden te versterken.

6. Gebruik kokosolie
Kokosolie beschermt je tanden natuurlijk tegen bederf. De olie verwijdert ook bacteriën uit je tanden en helpt ze te genezen. Verspreid eenvoudig een eetlepel kokosolie in de mond gedurende 5, 10 of 20 minuten totdat speeksel en olie een melkwitte kleur hebben. Maar slik niet! Hoewel olie pulling de effecten van tandbederf niet omkeert, helpt het om dit te voorkomen.

Vorig artikelDe meest geschikte etherische oliën voor het haar en de hoofdhuid
Volgend artikelHet belang van vitamine D tijdens de zwangerschap