Als je in de menopauze bent, begint je je levensstijl te veranderen door actiever zijn en een uitgebalanceerd dieet volgen. Bovendien helpt natuurlijke oplossingen voor de menopauze, zoals natuurlijke thee, ook om de symptomen van deze fase op natuurlijke wijze te verbeteren en ook je welzijn en het kwaliteit van leven.

En als je op zoek bent naar natuurlijke opties die je welzijn helpen te verbeteren, kan bepaalde thee echt een goede optie zijn. Hiervoor hebben we 3 eenvoudige theerecepten die je eenvoudig thuis kunt bereiden.

Ginseng thee
Ginseng is een wortel die rijk is aan ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen en die bijdraagt aan het op natuurlijke wijze verlichten van algemene pijntjes en kwalen van de menopauze, zoals lichaamspijnen, hoofdpijn en anderen. Bovendien helpt het ook om meer energie en vitaliteit te hebben.

Ingrediënten
• 10 g ginseng wortel
• 1 kop water

Bereidingswijze
Doe de ginseng in een kopje met kokend water en laat het ongeveer 30 minuten staan. Zeef het daarna en drink het.

Braambessen-thee
Braambessen is een van de meest complete vruchten voor de gezondheid van vrouwen, helpt bij het voorkomen van verschillende ziekten, draagt bij aan de gezondheid van het hart, stimuleert het libido, verbetert de gemoedstoestand en meer! Net als ginkgo biloba, helpt het ook om hormoonspiegels van nature te reguleren.

De Braambessen-thee kan worden gemaakt met zowel het fruit als de bladeren.
• Thee met de Braambessen fruit: pureer een handvol Braambessen fruit en meng in een kopje heet water.
• Thee met Braambessenbladeren: meng een handvol braambessenbladeren in een kop heet water. Zeef en drink het.

Ginkgo biloba-thee
Ginkgo biloba is een plant die zeer geïndiceerd is voor de gezondheid van de vrouw, voornamelijk tijdens de menopauze, omdat de eigenschappen ervan helpen om de hormonale niveaus van nature te reguleren, waardoor de symptomen en ongemakken in die fase worden verlicht.

Ingrediënten
• 1 kop water
• 1 theelepel ginkgo biloba blad

Bereidingswijze
Kook het water en laat het, samen met de ginkgo bladeren, ongeveer 10 minuten trekken. Zeef en drink deze.

Vorig artikelDe beste veganistische voedingsmiddelen die rijk zijn aan eiwitten
Volgend artikelMassagetechnieken die ontspannen en gezondheidsvoordelen opleveren!