Er is niets lekkerder dan het lichaam te ontspannen, de spieren, die zo gestrest en uitgeput zijn door de drukte van het dagelijks leven. Welke techniek ook, de massage helpt lokale spanningen en pijn te verzachten, en zorgt voor je welzijn en verbetert de gezondheid in het geheel!

De voordelen van massages gaan veel verder dan ontspanning. Ze variëren van het verbeteren van ons immuunsysteem tot het bestrijden van depressie. Wanneer de technieken worden toegepast, vermindert ons lichaam op natuurlijke wijze de afgifte van cortisol, het stresshormoon, waardoor lichamelijke en emotionele ontspanning mogelijk wordt. Bovendien stimuleert de zachte bewegingen van de handen in de structuur van het lichaam ook de productie van het hormoon oxytocine, dat helpt bij het bestrijden van spierspanning en het stabiliseren van de bloeddruk onder andere.

Massage biedt ook lichamelijke en geestelijke ontspanning, elimineert gifstoffen uit het lichaam, verlicht pijn en helpt ook om een goede nachtrust te hebben en stimuleert ook de aanmaak van serotonine en endorfine de het wordt ook wel de geluksvoeler genoemd.

4 soorten massage om je lichaam te ontspannen

1. Do In zelfmassage: het is een oude Chinese techniek. Het bestaat uit het indrukken van een aantal punten van het lichaam, het samenwerken met de ademhalingsfunctie, zorgt voor onmiddellijke verlichting van pijn en spanningen.

2. Hotstone Massage: technieken die op bepaalde punten stenen (verschillende typen) gebruiken die ontspanning en verlichting van pijn en spanningen bieden. Stenen worden gebruikt door therapeuten in plaats van handen.

3. Reflexologie: Gezondheid binnen handbereik. Het is praktisch, efficiënt, biedt onmiddellijke verlichting voor verschillende problemen, van luchtwegen, wervelkolom, krampen of gewoon om een ontspannen gevoel te geven. Het bestaat uit het masseren van bepaalde punten van de handen of voeten. Het biedt welzijn en verschillende gezondheidsvoordelen, zoals verlichting van spijsverterings- en darmproblemen, migraine en slapeloosheid.

4. Ontspannende en anti-stressmassage: de kracht van de handen in massagetechnieken op het lichaam om spanningen, ontspanning en zelfs genezing van ziekten te verlichten. Wanneer het wordt toegepast met het oog op ontspanning, zorgt het ervoor dat spanningen en stress verminderen die pijn en vermoeidheid veroorzaken, factoren die het vermogen om de dagelijkse activiteiten het hoofd te bieden verminderen.

De verzorging van de massage thuis
Als we over pijn of zelfs vermoeidheid klagen, zoeken we altijd iemand die ons een massage kan geven. Maar wees voorzichtig, sommige delen van het lichaam moeten op geen enkele manier worden gemasseerd, vooral als er sprake is van letsel of ontsteking. Als je een constante en ongemakkelijke pijn in het lichaam voelt, zoek dan een professional.

Vorig artikelNatuurlijke oplossingen voor de menopauze
Volgend artikelDe 5 belangrijkste voordelen van Paranoten