Enkele basisvoorzorgsmaatregelen helpen om uitdroging van de lippen te voorkomen, zoals het gebruik van lippenbalsem en karite boter. Het vergeten om lippenstift aan het einde van de dag af te vegen, geen zonnebrandmiddelen te gebruiken en zwaar te ademen, zelfs als het onbedoeld is, zijn gewoonten die de gezondheid van lippen beïnvloeden.

Bij gebrek aan talgklieren en middelen voor effectieve cellulaire reconstructie, die het regeneratieproces zou versnellen, vraagt de huid van de lippen om hoge doses hydratatie. Het meest geschikte winterverzorgingsproduct voor lippen is dus lippenbalsem, een type geconcentreerde kleurloze lippenstift met een hydraterende formule.

Degenen die denken dat het likken van de lippen helpt de hydratatie te handhaven, hebben dit mis, omdat speeksel spijsverteringsenzymen samenbrengt, die de schilfering van een dunne huid stimuleren. In extreme gevallen zijn luieruitslag zalven een goede oplossing, die altijd spaarzaam worden gebruikt.
De markt biedt tientallen opties voor lippenbalsem met verschillende prijzen. Het product, dat alleen of vóór lippenstift kan worden gebruikt, is romig en heeft geen vettig uiterlijk zoals karite boter. Het bevochtigt niet alleen de lippen, maar regenereert ook het weefsel.

Om je lippen te hydrateren zonder parabenen of schadelijke ingrediënten te gebruiken, leer je hoe je een ongecompliceerde zelfgemaakte lippenbalsem maakt. Er zijn verschillende manieren om een zelfgemaakte lippenbalsem te maken. Hier een recept voor een eenvoudige bereiding dat etherische oliën gebruikt en karite boter als basis heeft.

Ingrediënten
• 1 el + 1 theelepel geraspte bijenwas
• 1 el + 1 theelepel karite boter
• 1 theelepel vitamine E olie
• 1 theelepel honing
• 1 theelepel druivenpitolie
• ¼ theelepel etherische oliën van pepermunt en etherische olie van lavendel

Voorbereiding
Doe alle ingrediënten, behalve de etherische olie, in een kleine pan; breng op middelhoog vuur (begin op laag en verhoog dan langzaam tot het vuur dat nodig is om de bijenwas te smelten) en roer continu. Wees geduldig en de bijenwas zal na verloop van tijd smelten. Haal het mengsel van het vuur en voeg de etherische olie toe (terwijl je natuurlijke lippenbalsem nog warm is). Plaats vervolgens de inhoud in schone bakjes van je keuze, gebruik indien mogelijk een glazen flesje en laat de lippenbalsem, zo lang als nodig is, afkoelen voor gebruik.

Opmerking: je kunt ook zelfgemaakte lippenstift maken op dezelfde manier en met dezelfde ingrediënten door eenvoudigweg het natuurlijke minerale pigment (naar keuze) toe te voegen terwijl je de essentiële oliën toevoegt.

Vorig artikelGezondere en mooiere huid met Vitamine E
Volgend artikelHet leven natuurlijk laten stromen!!