Om het leven natuurlijk te laten stromen, moet je allereerst besluiten en begrijpen dat sommige dingen aan jezelf liggen. Anderen hebben tijd nodig om jouw bereidwilligheid en jouw hartenwens te laten uitkomen.

Om het leven makkelijker te maken en jou gelukkiger en jezelf te respecteren, is het belangrijk je grenzen, veerkracht en het belangrijke doel te bereiken, te kennen.

Het betekent niet dat je moet wachten op alles wat uit de lucht komt vallen zonder effect of toewijding.
Integendeel; om het leven te laten stromen is het de kunst om weg te dromen, dankbaar om verrassingen te ontvangen en het vrijgeven van angsten, dat ons juist laat groeien. Het is het leven intens beleven; er zijn veel manieren om deze prachtige kunst te leren.

Lees hier in deze blog een aantal tips voor degenen die willen leren om hun leven natuurlijk te laten stromen en gelukkig op hetzelfde moment te zijn.

1. Stop het hebben van verwachtingen
We creëren verwachtingen voor alles en lijden of zijn vaak gefrustreerd. Wat als je gewoon alles laat gebeuren zonder lading of vereisten?
Wek bij de ander geen verwachting waarvan je weet dat deze nooit zal uitkomen.

2. Stel jezelf open voor het onverwachte
Elk moment is uniek; in plaats van het afwijzen van iets wat wij niet kennen, waarom niet iets riskeren? Natuurlijk, met verantwoordelijkheid en inzet.

3. Wat te doen; doe het!
Als 2 mensen besluiten om hun energie, tijd, creativiteit, inspiratie en inzet te combineren voor het zelfde doel, dan is het helder dat de kans op succes toeneemt. Maar als wij kijken voor iets voor onszelf, dan moeten we stoppen met bepaalde service, helderheid, organiseren; bedoeld hiermee is dat het erg belangrijk is om te stoppen met het maken van excuses voor het niet organiseren van het rommelige papierwerk op jouw kantoor, het strijken van het 3 weken laten liggen van een berg kleding en het toenemen van de lijst.

4. Focus alleen op iets wat je kan veranderen
Begrijp dat niet alles in dit leven waard is om te veranderen, of kan worden veranderd. Leven, laat het gebeuren en focus op wat werkelijk belangrijk is. Verspil geen energie; als je iets niet kan veranderen, verander dan het zoals je het zelf ziet, analyseer je opties en besluit wat je niet van streek maakt.

5. Omarm je mislukkingen en vergissingen
Dingen veranderen, mensen veranderen, maar jij bent altijd jij. Wees eerlijk naar jezelf en laat niets jou veranderen, offer jezelf niet op voor anderen. Je moet leren te dealen met jezelf, hoe bizar ook, gek of afschuwelijk dan ook. Zelfs op jouw slechtste dagen; je groeit een beetje meer elke dag, als je je focust op leren. Vaak zijn de grootste beloningen voor de drukke tijden die jij spendeert niet iets wat jij verdient, maar hoe je wordt.

6. Als je moet opgeven, laat het dan niet zo lang duren
Aanhoudend of eigenwijs ? Wij stellen het maken van een beslissing uit omdat we optimistisch zijn over het geheel. We wachten op een verbetering, een verandering of een vooruitgang. Niets anders gebeurt er en de tijd gaat voorbij en hoe meer wij onze tijd verspillen, hoe meer gefrustreerd en moe we ons voelen. Wat is het probleem om iets op te geven wat toch niet iets toevoegt ? Val niet over iemands mening, omdat iedereen de belangrijkheid weet van blijven of gaan, beginnen of eindigen, opgeven of opnieuw beginnen. Voordat je een serieus besluit maakt om iets op te geven, denk dan: hoe zal mijn leven eruitzien zonder dit? Vraag het jezelf.

Vorig artikelNatuurlijke lippenbalsem van karite boter voor de droge lippen
Volgend artikelGnocchi van pompoen en boekweit