Vitamine E is één van de ‘sterren’ van de voedingsgroep met antioxidanten en biedt verschillende voordelen, waaronder bescherming tegen hartziekten, kanker en andere ziekten. Omdat het vet oplosbaar is, wordt het relatief lang in het lichaam opgeslagen, vooral in vetweefsel en lever. Het komt alleen in sommige voedingsmiddelen voor en veel van hen bevatten veel vet. Daarom is het relatief moeilijk om de vereiste hoeveelheid vitamine te krijgen als je een gezond vetarm dieet volgt. Daarom kunnen vitaminesupplementen zeer nuttig zijn bij het verkrijgen van de optimale hoeveelheden van deze voedingsstof.

Hoofdfuncties van Vitamine E voor de huid
Eén van de basisfuncties van Vitamine E is het beschermen van celmembranen. Het helpt het lichaam ook om selenium en Vitamine K te gebruiken. Het belang ervan komt echter voort uit het potentieel om ziekten te bestrijden als antioxidant. Daarom helpt het bij de vernietiging of neutralisatie van vrije radicalen; de instabiele zuurstofmoleculen die cel schade veroorzaken.

Vanwege zijn helende en anti oxiderende eigenschappen is Vitamine E ook geschikt om de huid te behandelen. Voordelen van het gebruik van Vitamine E voor de huid zijn onder meer:
. Voorkomt en behandelt huidveroudering
. Voorkomt rimpels
. Verbetert genezing
. Verhoogt de stevigheid van de huid terwijl deze deelneemt aan de collageenvorming
. Werkt als een krachtig glijmiddel en vocht inbrengende crème
. Vermindert schade door ultraviolet stralen, vermindert roodheid en gevoeligheid van de huid na blootstelling aan Uv-stralen

Vitamine E voor het gezicht:
Vitamine E is te vinden in veel voedingsmiddelen (plantaardige oliën, oliehoudende zaden zoals noten, tarwekiemen en eierdooier) en de regelmatige inname zorgt voor de voordelen voor de huid. Bovendien kan Vitamine E ook worden gevonden in de vorm van gelatinecapsules. Vitamine E is ook te vinden in zalven van luieruitslag, aftershave-lotions en verschillende vocht inbrengende crèmes.

Raadpleeg altijd een voedingsdeskundige en/of dermatoloog om optimaal gebruik te maken van vitamine E voor je huid.

Vorig artikelGa samen met Chiquita voedselverspilling tegen!
Volgend artikelNatuurlijke lippenbalsem van karite boter voor de droge lippen