Gezichtsoliën zijn cosmetische producten die de huid voeden en hydrateren tot ongelooflijke niveaus en die veel effectiever zijn dan de gebruikelijke vochtinbrengende crèmes. Hun geheim is dat ze een veel hogere concentratie aan actieve ingrediënten hebben dan andere producten, dus ze kunnen de binnenste lagen van de huid hydrateren en herstellen. Ze zijn ook uitstekend voor het verminderen van littekens rimpels en expressie lijnen te verzachten, met een krachtig regeneratief en verzachtend effect op de huid, omdat het rijk is aan vetzuren zoals oliezuur, linoleenzuur en ook vitamine A.

Voor het maken van deze gezichtsolie heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 10 eetlepels druivenpitolie
  • 4 eetlepels arganolie
  • 2 eetlepel avocado olie
  • 4 druppels geranium etherische olie
  • 2 druppels kamille etherische olie
  • 3 druppels patchouli etherische olie
  • 3 druppels vitamine E

Bereidingswijze
In een pot van donker glas plaats je eerst de Rozenbottel, druivenpitolie, arganolie en avocado olie. Voeg vervolgens de essentiële oliën toe, bedek de fles en schud deze goed zodat alle oliën volledig worden gemengd. Plaats de fles op een donkere, koele en vochtvrije plek en laat deze 24 uur staan. Deze gezichtsolie heeft een levensduur van ongeveer 7 maanden en moet voor gebruik altijd goed geschud worden.

Geschikt voor: alle huidtypen, vooral droog of mature huid.

Gebruiksaanwijzing
Om rozenbottelolie te gebruiken, brengt u een paar druppels op de huid aan en masseert u vervolgens in een cirkelvormige beweging gedurende 2 of 3 minuten totdat de olie volledig door de huid is opgenomen. Voeg wat druppeltjes toe aan je lichaams- of gezichtscrème. Meng grondig. Maak je huid schoon met een gezichtsreinigingsgel of zeep en lauwarm water. Verspreid ongeveer 2 of 3 druppels olie op het topje van je vinger en breng het over het hele gezicht aan met kleine aanraking tot je ziet dat de huid het volledig absorbeert.
Je kunt het 1 tot 2 keer per dag, ’s ochtends en ’s avonds aanbrengen om het proces van celregeneratie te verbeteren.

Vorig artikelEvenwichtige voeding belangrijk voor de gezondheid
Volgend artikelTomatensap voor een gezonde huid en glanzend haar