Goed slapen is niet de enige manier om je energie op te laden maar wat veel mensen niet weten is dat een gezond dieet een groot voordeel kan opleveren voor mensen die zich erg moe voelen. Er zijn namelijk verschillende soorten voedsel die vermoeidheid helpen te verlichten en ervoor zorgen dat je vol energie aan je dag kunt beginnen.

Natuurlijke en gezonde voedingsmiddelen die vermoeidheid bestrijden zijn o.a.:

Bruine rijst
Bruine rijst is samengesteld uit voedingsstoffen die vermoeidheid helpt te bestrijden. Bruine rijst bevat de vitamines B1, B2, B3 en B6 die een belangrijke rol spelen in de stofwisseling en energiehuishouding.

Banaan
Banaan zit bomvol gezonde, belangrijke voedingstoffen. Ze zijn buitengewoon rijk aan mineralen, zoals kalium, calcium mangaan vezels antioxidanten en diverse voedingsstoffen. Banaan is tevens rijk aan het mineraal Fosfor dat in combinatie met calcium de botten en het gebit gezond houdt.

Avocado
Avocado is rijk aan magnesium de wordt ook wel het antistress-mineraal genoemd. Naast deze belangrijke voedingsstof bevat het avocado ook verschillende gezond vetten en zijn ook rijk aan kalium, B-vitamines en vitamine K. Het is een uitstekende aanvulling in de maaltijd, aangezien het niet alleen gezond en lekker maar ook veelzijdig is. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke guacamole.

Groene bladgroenten
Groene bladgroenten zijn erg belangrijk voor het lichaam. Zo zitten ze vol met antioxidanten, vitaminen, mineralen en vezels ze leveren voedingsvezels, belangrijke mineralen en vitamines zoals C en K.

Zeewier
Voor degene van een Japans voeding houdt, is zeewier een aanrader. Algen zijn een lekker alternatieven voor de consumptie van vitamine B12 die ook verantwoordelijk is voor de verbetering van het brein.

Vorig artikelKiezen is een vaardigheid die je kunt leren!
Volgend artikelHet drinken van thee kan meer voordelen opleveren dan je denkt!