Thee is een veelzijdige drank die zowel warm als gekoeld kan worden geconsumeerd. Bovendien heeft het veel gezondheidsbevorderende eigenschappen en aantal voordelen voor het lichaam, dit afhankelijk van de hoeveelheid kruiden en/of ingrediënten die aan de blend toevoegt zijn. Het drinken van thee is een oude gewoonte die voornamelijk in China, Japan en Engeland vooral heel populair was, en wordt tot op de dag van vandaag nog steeds veel geconsumeerd.

5 lekkere en gezonde theeën die goed zijn voor het lichaam en de huid

1. Hibiscus
Hibiscus heeft veel antioxiderende stoffen, die het hart gezond maken, de bloedsomloop bevorderen en bijdragen aan het voorkomen van de ophoping van vetten. Hibiscus-thee is ook zeer geschikt voor het reguleren van cholesterol en het elimineren van lichaamsvet.

2. Gember
Gember werkt als een krachtige antioxidant in het lichaam en voorkomt ziekten zoals griep en verkoudheid. Bovendien heeft gember een ontstekingsremmende werking.

3. Groene thee
De catechinen, stoffen die behoren tot groene thee, hebben de functie om de vrije radicalen in ons lichaam te bestrijden. Naast het helpen voorkomen van verschillende ziektes, zoals cardiovasculair, helpt groene thee drinken om vroegtijdige veroudering van de huid te voorkomen.

4. Witte thee
Witte thee valt erg in de smaak vooraal door zijn sterke antioxiderende werking, witte thee is een van de gezondste theesoorten vanwege de antioxidanten, zoals catechinen en polyfenolen en tevens een uitstekend hulpmiddel als je wilt afvallen en actief wilt bijdragen aan je gezondheid.

5. Yerba Matte thee
Veel mensen houden van Yerba Matte thee in de gekoelde versie. Maar ongeacht de gekozen temperatuur, is deze kruidenthee een geweldige antioxidant die helpt bij de vermindering van cellulaire oxidatie – wat bijdraagt aan de balans van het metabolisme.

Vorig artikelNatuurlijke en gezonde voedingsmiddelen die vermoeidheid bestrijden
Volgend artikelDetox je geest en wees gelukkiger in het leven