Moringa Oleífera is een superfood een bevat belangrijke nutritionele eigenschappen voor het gezondheid en kan op vele manieren worden geconsumeerd.

Wat is Moringa Oleífera?
De Moringa Oleífera-plant is afkomstig uit de Himalaya en in het verleden werden Moringa oleifera door de vroege Romeinen, Grieken en Egyptenaren genoten om zijn therapeutische eigenschappen.

De Moringa Oleífera wordt als superfood aanbevolen om te helpen bij de bestrijding van ondervoeding, preventie en behandeling van ziekten en ook bij het gebruik voor industriële doeleinden, zoals bij waterbehandeling.

Gebruiksopties:
Kan aan bij het maaltijden worden toegevoegd door eenvoudig het moringa-poeder op het voedsel te strooien. Het kan ook worden geconsumeerd in sappen en/of smoothies.

Kan in theevorm worden geconsumeerd door de bladeren te bereiden als thee en vervolgens te consumeren tijdens de maaltijd of bij snacks. Voor een snelle en praktische consumptie, is het mogelijk om de moringa via plantaardige capsules te consumeren.

Moringa Oleífera is rijk aan hoogwaardige eiwitten, het helpt bij groei, vitaliteit en cellulaire regeneratie.

Het heeft anti-inflammatoire en antioxidanten eigenschappen omdat het diverse vitaminen en mineralen, zoals vitamine A, C en E en de mineralen kalium, calcium en ijzer bevat. Het heeft een hoog gehalte van goede vetten zoals omega 3, 6 en 9. Het bevat een stof genaamd Zeatine die veroudering kan vertragen.

Vorig artikelFruit is een essentiële voedsel in ons dagelijks leven
Volgend artikelAppelciderazijn gezond voor het lichaam, haar en huid!