Fruit is een essentiële voedsel in ons dagelijks leven, volgens de World Health Organization, moeten we 3-5 porties fruit per dag consumeren.

Fruit is fundamenteel voor degenen die op zoek zijn naar een gezond en uitgebalanceerd dieet. Ze bevatten vitamines, mineralen, voedingsvezels en beschermende stoffen die het lichaam reguleren.

Cellen hebben antioxidanten nodig (vitamine A, C en E) die belangrijke voedingsstoffen zijn voor hun bescherming en die de werking van vrije radicalen bestrijden. Deze voedingsstoffen, wanneer ze samen zijn, worden noodzakelijk voor onze gezondheid. Wanneer we fruit consumeren, krijgen we voldoende antioxidanten binnen.

Het is van belang voor onze kwaliteit van leven en gezondheid om verschillende soorten fruit te consumeren. Met zijn voedingsstoffen verdedigt ons lichaam zichzelf tegen ziektes en virussen. We moeten voor eens en voor altijd begrijpen dat ons welzijn bijna volledig afhangt van wat we eten. Een goed dieet heeft alleen maar voordelen voor onze gezondheid.

Het belang van vitamines en in welke vruchten vinden we ze

Vitamine C, beschouwd als de belangrijkste vitamine, is in staat om ons immuunsysteem te versterken. Is goed voor onze botten, tanden, tandvlees en bloedvaten. Om deze reden moeten we ze in ons voedsel opnemen. We kunnen het onder meer vinden in sinaasappel, aardbei, kiwi, citroen, pitaya.

Vitamine E, ook gerelateerd aan de verdediging van het organisme. Beschermt tegen de schadelijke effecten van giftige stoffen, kanker, atherosclerose, ontsteking van de gewrichten en complicaties gerelateerd aan diabetes. Het is aanwezig in avocado, papaja en banaan.

Vitamine A beschermt tegen infecties en is van groot belang voor de gezondheid van haar, huid en ogen. Helpt bij de groei en vorming van tanden. We kunnen vitamine A vinden in mango, papaja, sinaasappel, abrikoos, ananas en perzik.

Vitaminen van het B-complex, vinden we in sinaasappel, aardbei, banaan en avocado. Ze nemen deel aan het proces van vetten, koolhydraten en eiwitten, en handelen bovendien in het onderhoud van de vitaliteit van de huid, nagels, haar en in spierspanning.

Vorig artikel3 manieren om je beter te voelen over jezelf
Volgend artikelMoringa Oleífera