Appelciderazijn heeft een aantal gezondheidsvoordelen. Het draagt bij tot gewichtsverlies, heeft een antioxiderende werking, beschermt de lever, voorkomt diabetes, krampen, diuretica en verbetert de gewrichten en de spijsvertering.

Het kan worden gemaakt van elk suikerhoudend gerecht, zoals appel, druif, framboos, suikerriet, kiwi, sinaasappel, mandarijn, mango, honing, melasse, rijst, mout, maïs, wijn, alcohol, etc..

In het geval van de versie met de appel, ondergaat het fruit een proces van fermentatie door gunstige gisten en door bacteriën die acetobacter worden genoemd. De natuurlijke suikers worden omgezet in alcohol en vervolgens omgezet in azijnzuur. De gebruikelijke concentratie in appelazijn is 5% azijnzuur en 95% water, plus een aantal mineralen, vitaminen en fytochemicaliën, zoals polyfenolen, die voor een andere smaak zorgt en heeft talrijke voordelen.

Naast dat het nuttig is in de keuken en voor de gezondheid als geheel, kan appelciderazijn ongelooflijke voordelen bieden voor het lichaam, haar en huid. De antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen zorgen voor uitstekende resultaten bij huidverjonging, behandeling van haarproblemen, nagel, huid en evenals vele andere voordelen.

Sterker en gezonder haar
Appelciderazijn is ideaal om in het haar te gebruiken, en je kan het zelfs op de hoofdhuid aanbrengen, omdat het een schimmel- en reinigende werking heeft, wat leidt tot een verbetering bij mensen met aanleg voor roos.

Gebruik gewoon een eetlepel van de appelciderazijn in een glas lauwwarm water. Spray dit mengsel na het wassen helemaal over het haar en breng vervolgens de behandelingscrème aan. Laat het gedurende 5 tot 10 minuten inwerken met een douche kapje of een handdoek bevochtigd met heet water. Grondig uitspoelen met water.

Vermindert cellulitis
Door krachtige adstringerende eigenschappen te bevatten, kan appelazijn helpen bij de behandeling van cellulitis, omdat het de retentie van vloeistoffen en toxines uit de huid afdrijft. Om te profiteren van dit voordeel, voeg in een kom 2 eetlepel kokosolie of druivenpit olie toe met 3 eetlepels appelciderazijn. Masseer deze mengsel op het gewenste gebied gedurende 15 minuten, tweemaal per dag.

Elimineert puistjes en acne
De antibacteriële en antiseptische eigenschappen van appelciderazijn helpen bij de bahandeling van acne en puistjes. Dit mengsel moet worden bereid met ½ kopje gefilterd water plus 1 kopje appelciderazijn. Gebruik een watje en breng het op de acne aan, laat het 10 minuten inwerken en spoel deze goed af met lauwwarm water. Deze behandeling kan je 2 keer per dag toepassen.

Elimineert voetgeuren
Dankzij de antibacteriële eigenschappen, elimineert appelciderazijn vervelende geurtjes (zweetvoeten). Doe in een teiltje 1 kopje appelciderazijn met 5 kopjes lauwwarm water. Laat je voeten 15 minuten inweken en was ze vervolgens goed met een antibacteriële zeep. Deze behandeling kan dagelijks worden herhaald.

Vorig artikelMoringa Oleífera
Volgend artikelKruiden die kunnen helpen bij het verbeteren van de slaap