Een goede nachtrust is een van de belangrijkste en noodzakelijkste functie voor de mens. We moeten ons richten op het verbeteren van de slaapkwaliteit om onze hersenen op te laden en ons lichaam de diepe rust te geven die nodig is voor ons geheugen- en spierherstel.

Er zijn verschillende een volledig natuurlijk behandelingen zoals valeriaan, passiebloem en kamille voor mensen die moeite hebben met slapen. Om de slaapkwaliteit te verbeteren, moet je je altijd concentreren op gezonde gewoonten zoals goede voeding, regelmatige lichaamsbeweging en ontspanningstechnieken ten koste van medicijnen.

Bepaalde soorten kruiden die kunnen helpen bij het verbeteren van de slaap zijn:

Valeriaan
De valeriaanwortel heeft een kalmerende werking, vermindert angst en verbetert ook de slaapkwaliteit. Valeriaan is een veel gebruikte plant, die bijvoorbeeld te vinden is als thee of als supplementen. Valeriaan kan als thee 30 minuten voor het slapen gaan worden ingenomen.

Kamille
Kamille is een plant die helpt om de stress en angstgevoelens, die vaak factoren zijn die slapeloosheid veroorzaken, te verzachten, te ontspannen en te verminderen. Om van de voordelen te genieten, kan het als thee voor het slapengaan worden ingenomen.

Lavendel
Lavendel is een paarse bloemensoort, die zeer gemakkelijk te vinden is en die een tal van voordelen heeft. Om je te helpen in slaap te vallen en de slaapkwaliteit te verbeteren, snuif je eenvoudigweg een paar druppels etherische lavendelolie ongeveer 30 minuten voor het slapen gaan. Daarnaast kan het ook als thee voor het slapengaan worden ingenomen.

Passiebloem
Passiebloem is een veel gebruikte remedie tegen slapeloosheid en angst. Passiebloem is rijk aan flavonoïden en alkaloïden, die de motorische activiteiten verminderen, ze hebben een kalmerende, anxiolytische en krampstillende werking en helpen de slaapduur te verlengen. De passiebloem kan als thee, sap of als supplement geconsumeerd worden.

Citroenmelisse
De citroenmelisse is een plant met kalmerende eigenschappen die de slaapkwaliteit verbetert. Om van deze voordelen te genieten kun je gewoon van de verse blaadjes thee zetten.

Vorig artikelAppelciderazijn gezond voor het lichaam, haar en huid!
Volgend artikelDe belangrijkste voordelen van avocado voor de gezondheid