De olie gewonnen uit druivenpitten bevat tocoferol (vitamine E) en linolzuur, die verantwoordelijk zijn voor de verschillende toepassingen. Tocoferol is een antioxidant die helpt bij het onderhoud en de regeneratie van huidweefsel door het te revitaliseren. Linolzuur (Omega 6) is een vetzuur dat in combinatie met Omega 3 ontstekingsremmende eigenschappen heeft, zeer belangrijk bij wondgenezing.

Druivenpitolie helpt ook bij het reguleren van cholesterol door rijk te zijn aan tocoferol, wat vitamine E is, met een hoog antioxidantvermogen en rijk aan onverzadigde vetten. Suppletie van druivenpitolie is ook mogelijk om huidveroudering te voorkomen. Het is een krachtige antioxidant en helpt enorm bij huidvernieuwing, evenals de ontstekingsremmende en helende eigenschap van linolzuur, naast flavonoïden, vitamine C en bètacaroteen.

De olie wordt verkregen door de zaden; druivenpitten worden geplet en koudgeperst om de olie te verkrijgen, om 1 liter te maken heeft men gemiddeld ongeveer 200 kilo zaad nodig. Misschien is dat de reden waarom het een dure olie is.

Het consumeren van druivenpitolie in kleine porties per dag helpt ook de gezondheid te verbeteren, de darmflora in evenwicht te brengen en ontstekingen in het lichaam te verminderen, acties die van nature leiden tot gewichtsverlies.

Deze olie kan worden gebruikt voor massage, evenals balsems, haar-, gezichts- en lichaamsbevochtigers samen met zonnebrandmiddelen en zonnebrandzalven.

Wat zijn de voordelen van druivenpitolie voor het haar?
• hydrateert het haar, vooral de droge punten
• voorkomt dat haren breken
• helpt de groei, vermindert de haaruitval en versterkt de hoofdhuid
• effectief tegen roos en Seborroïsch eczeem

Hoe te gebruiken op het haar?
Je kunt het puur gebruiken als een hydratatie, op de haaruiteinden of al het haar inclusief de hoofdhuid. Het is een lichte olie en dus goed om op het haar te gebruiken; laat het haar niet zwaar of vettig achter. Druivenpitolie wordt ook snel opgenomen in de huid en heeft nog steeds het voordeel dat het reukloos is.

Wat zijn de voordelen van druivenpitolie voor de huid?
Druivenpitolie is een geweldige drager voor gebruik in aromatherapie voor zowel huid- als haarverzorging.

Bekijk enkele voordelen voor de huid:
• heeft een groot huid penetrerend vermogen
• helpt striae te voorkomen vanwege de hydraterende en regenererende eigenschappen.
• heeft genezende werking op de huid
• revitaliseert de huid
• laat de huid (fluweel)zachter voelen
• kan puur worden gebruikt voor het hydrateren van droge lichaamsdelen.
• stimuleert de collageenproductie
• verbetert de elasticiteit van de huid

Hoe druivenpitolie te gebruiken voor schoonheid?
Het kan gewoon op de huid worden gebruikt als een vocht inbrengende olie en kan ook worden toegevoegd aan lotions en crèmes om de hydratatie te verbeteren. Om te gebruiken als een drager in aromatherapie, voeg eenvoudig druppels etherische oliën toe en masseer de huid. Het kan ook puur op de hoofdhuid worden gebruikt. Het kan zelfs worden toegevoegd aan hydratatiemaskers.

Vorig artikelDoelen stellen voor persoonlijke ontwikkeling
Volgend artikelWortel cake