Mistwaarschuwing in noorden en westen

Lokaal zo’n 100 meter zicht, gladheid valt mee

In het noorden van het land, Flevoland, maar ook in de regio van Amsterdam en het noorden van Zuid-Holland is het mistig. Lokaal is het zicht minder dan 200 meter en bij Schiphol en Voorschoten is het zicht tijdelijk minder dan 100 meter. Deze ochtend zal het zicht langzaam verbeteren en in de tweede helft van de ochtend zal de dichte mist oplossen.

Het mistige weer in het noorden en westen wordt veroorzaakt door opklaringen die in de loop van de nacht ontstonden. Doordat het buiten zo vochtig is is mist ontstaan. Op veel plaatsen was sprake van dichte mist en was het zicht minder dan 200 meter. Op verschillende plaatsen verbetert het zicht langzaam en naar verwachting zal de dichte mist vanochtend geheel verdwijnen. Op dit moment is het zicht het slechts bij Schiphol en Voorschoten. Daar worden op dit moment waarden van 60 tot 80 meter gemeten, maar nog tijdens de spits zal het zicht daar wel wat verbeteren.

Mistlampen voorzijde aan
Bij deze zichtwaarden mogen de mistlampen van een auto aan de voorzijde van de auto aan. De mistachterlichten zijn pas toegestaan bij zeer dichte mist met zichtwaarden beneden 50 meter.

Helemaal in het noorden van het land geldt ook een waarschuwing voor gladheid. Dit speelt alleen heel lokaal.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Weeronline.
Alles over het weer: actuele informatie, weerfeiten, klimaat, binnenland, buitenland, weerextremen en weerrecords vindt je hier.
Beedlcredit: marcelkessler
Vorig artikelCode rood voor noodweer in Griekenland en Turkije
Volgend artikelGoede (online) hulp binnen handbereik voor jongeren