We worden steeds meer ondergedompeld in onze routines. Dit heeft ertoe geleid dat we het veelvuldige gevoel van vermoeidheid, pijn en ongemak hebben gekregen. Het is een probleem dat wordt veroorzaakt door de talloze taken die we dagelijks moeten uitvoeren. Het klinkt als chaos, maar het is een situatie die door de meerderheid van de bevolking wordt ervaren. Het meest schadelijke aspect van dit alles is dat we ons overgeven aan vrij verkrijgbare medicijnen om een deel van de vermoeidheidsklachten te verlichten.

Het is noodzakelijk om de gezondheid te waarderen en na te denken: in hoeverre doet dit alles mij echt goed? De tweede stap kan worden gedaan door veranderingen in onze eetgewoonten. Er zijn verschillende soorten die de vermoeidheid helpen verlichten.

Natuurlijke en gezonde voedingsmiddelen die helpen vermoeidheid te bestrijden:

Bruine rijst – Het graan is rijk aan voedingsstoffen en vitamines B1, B2, B3 en B6 die helpt vermoeidheid te verminderen zodat onze energiehuishouding beter wordt.

Banaan – Bevat Magnesium die een belangrijke rol speelt bij de overdracht van prikkels in spieren en zenuwbanen. Ook is het belangrijk voor het goed functioneren van de hartspier.

Avocado – Nog een magnesiumdrager. Naast deze belangrijke voedingsstof bevat het fruit goede vetten en zit het vol met vitaminen en mineralen zoals vitamine K, B6, koper, ijzer en foliumzuur.

Het is ook een uitstekende aanvulling op de maaltijden en kunnen op allerlei mogelijke manieren gebruikt worden. Ze zorgen ervoor dat je minder trek hebt in zoetigheid en geven je lang een vol gevoel.

Donkergroene groenten – Deze voedingsmiddelen bevatten veel vitamine B9 (foliumzuur). Deze stof werkt in de hersenen en helpt ook de vorming van neurotransmitters, die van groot belang zijn voor het behoud van de hersenfunctie.

Zeewier – Is rijk aan eiwitten en zit bomvol mineralen en kan daarom goed dienen als voedselbron. Voor wie van een Japans menu houdt, is dit de tip! Algen zijn gezonde alternatieven voor het consumeren van vitamine B12 die verantwoordelijk is voor de verbetering van het orgaan dat ons lichaam controleert.

Vorig artikelDetoxen met voedsel dat je al in huis hebt
Volgend artikelDe kracht van ademhaling