Mango is bekend en wordt wereldwijd geconsumeerd, vooral in het zomerseizoen, omdat het erg lekker is en perfect past bij verschillende maaltijden, fruitsalades, vruchtensappen en smoothies.

Mango is een zoet fruit met veel voedingsstoffen. Dit maakt het een uitstekende keuze voor diegenen die op zoek zijn naar manieren om de consumptie van zoetigheid te vervangen. Het biedt een gezonde energie zonder je lichaam te belasten. Als het in de juiste hoeveelheid wordt geconsumeerd en gecombineerd met een uitgebalanceerd dieet is het perfect als je wilt afvallen. Omdat mango een bron van vezels is, helpt het de darmen om beter te functioneren, waardoor ook de spijsvertering wordt vergemakkelijkt, waardoor gewichtsverlies optreedt.

Ontstekingsremmende werking is ook een van de belangrijkste eigenschappen in mango. Regelmatige fruitconsumptie wordt geassocieerd met verbeterde genezingsactiviteit, verlichting van artritispijn en symptomen van ademhalingsziekten zoals astma.

Zie hieronder een recept voor mangomousse met kokosmelk en kefir. Deze optie is een uitstekend gezond dessert om je dieet te stimuleren doordat het verschillende minerale vitamines bevat:

Ingrediënten
• 100 ml kokosmelk
• ¼ kop kokosbloesemsuiker (optioneel, mango is al zoet genoeg)
• 3 middelgrote rijpe mangos
• 100 ml kefir
• ½ pak kleurloze gelatine

Bereidingswijze
Meng kokosmelk met kokosbloesemsuiker tot het goed is opgelost. Blend de mango in de blender, voeg de Kefir toe. Voeg daarna de gelatine toe en meng het geheel totdat een mousse is ontstaan. Plaats enkele mangoblokjes in het midden van de mousse en serveer de mangomousse koud.

Vorig artikelEen gezonde levensstijl en mindset
Volgend artikel10 tips om productiever thuis en op het werk te zijn