Laat nooit iets liefs onbenoemd

Laat nooit iets liefs onbenoemd: Het is één van mijn lievelingszinnen. Een zin die ik voor het eerst hoorde op de radio als een liefdevolle waarschuwing. Je weet immers nooit wanneer het ineens te laat is, wanneer je iemand die je dierbaar is ineens niet meer kunt vertellen hoe lief je hem/haar vindt, dus zeg het altijd en laat nooit iets liefs onbenoemd.

Nog veel meer redenen
En er zijn nog zoveel meer redenen te bedenken om nooit iets liefs onbenoemd te laten:

  1. Lieve mensen om je heen mogen altijd weten dat je ze lief vindt en waarom. Ook met de verzekering dat jouw lieve mensen altijd bij je bleven, dat afscheid nemen nooit nodig zou zijn, brengt het uitspreken van lieve woorden je iets positiefs. Dan brengt het je namelijk dichter bij elkaar in een fijn, klein moment van liefde verpakt in een paar woorden.
  2. Het uitspreken van alles wat lief is laat de ander groeien. Wij mensen doen het nu eenmaal heel goed op waardering en erkenning. En is dat niet iets wat wij graag doen voor onze lieve mensen? Het is toch fijn als wij ze door zoiets simpels uit te spreken, kunnen laten groeien en goed kunnen laten voelen?
  3. Het maakt jou een leuker mens. Als jij namelijk dat mens bent dat altijd uitspreekt wat je mooi en leuk vindt aan een ander, dan maakt dat jou ook mooi en leuk. Helemaal als het een gewoonte wordt. Dan gaan mensen jou zien als warm, open en positief persoon, iemand die goed is voor anderen en fijn om bij in de buurt te zijn.
  4. Het is eerlijk. We vergeten wel eens dat eerlijk zijn meer is dan het uiten van kritiek of moeilijkheden. Het is net zo eerlijk om complimenten uit te spreken, en om mooie dingen aan elkaar te benoemen.
  5. Als jij jezelf aanleert dat je standaard alle lieve dingen uitspreekt, dan zul je merken dat er automatisch minder ruimte overblijft in een relatie om op elkaar te zeuren. Om vervelende trekjes te zien. En dat is fijn! Het is geen ontkenning, het is geen doen alsof. Het is je blik richten op iets anders. Hoe leuk en makkelijk is dat?
  6. Het is besmettelijk. Hoe opener en eerlijker jij bent over wat je mooi vindt aan een ander, hoe sneller je dat ook van de wereld terugkrijgt. Misschien niet direct van de persoon aan wie jij je boodschap richt, maar trust me…op een andere manier vindt deze nieuwe positiviteit jou.

Win win win win
Het is win win win win. Het is voor jezelf fijner, voor de ander fijner, voor jullie relatie fijner, voor de wereld fijner. Wie doet er mee? Laat nooit iets liefs onbenoemd. Ook niet op een kwetsbaar moment, op een moeilijk moment of als je er misschien niet iets liefs voor terugkrijgt. Daar gaat het namelijk niet om. Het gaat om jouw intentie om liefde uit te spreken en liefde te delen. En als je dan toch bezig bent….doe het dan ook meteen voor jezelf!

Meer lezen? In Jouw Gids naar Geluk beschrijft Eva Kruijs zeven stappen op de weg van geluk: lichamelijke gezondheid, mindset, relaties, zingeving, overvloed, gebeurtenissen waar je niet voor kiest en het volgen van je hart. Lees over nature quests, powerposes, mini-Ikigai, rijkdom zonder geld, cadeautjes uitpakken en echt zijn. En ontdek dat geluk er eigenlijk altijd is.

Bijdrage: Eva Kruis
Eva Kruijs (1985) is gedragswetenschapper, fotografe en schrijfster met een bovengemiddelde interesse in het geluk van mensen. Ze werkte jarenlang in de specialistische gezondheidszorg, had haar eigen coachingspraktijk en schrijft nu over persoonlijke ontwikkeling.
WoMagazine
WoMagazinehttps://www.womagazine.nl
WoMagazine.nl is een Online Healthy Lifestyle Magazine. De doelgroep is iedereen die van de gezonde dingen in het leven houdt en op zoek is naar inspiratie, de laatste gezondheidstips, een gezondere lifestyle en een mindset om zo de kwaliteit van het leven te verhogen.