Komkommer is een uitstekende bron van vitamine A en C (beide antioxidanten), folaat, mangaan, molybdeen, kalium, silica, zwavel en kleinere hoeveelheden vitamine B-, natrium-, calcium- en fosforcomplex en heeft een indrukwekkende hoeveelheid water van 96%, dat van nature gedestilleerd is, waardoor het superieur is aan gewoon water. De schil bevat een hoog percentage vitamine A, dus deze mag niet worden verwijderd.

Komkommer bevat vezels, die geweldig zijn voor het spijsverteringsstelsel, versterkt ook de lever en nieren, haar en nagels, allemaal dankzij de hoeveelheid silica en fluoride. Het is alkaliserend, mineraliserend, verfrissend, kalmerend, laxerend, verzachtend en stimulerend. Een natuurlijk diureticum dat helpt bij het oplossen van nierstenen, naast dat het verbonden is met de verjonging van de huid, omdat het rijk is aan kalium, de flexibiliteit van de spieren bevordert en de cellen van de huid elasticiteit verleent, daarom is komkommer een constant onderdeel van cosmetische formules en zelfgemaakte voorbereidingen voor de behandeling van de huid, met name het gezicht. Verse komkommer kan voor sommigen een “saaie” smaak hebben, maar de verfrissende eigenschappen zijn geweldig in sappen.

Recept voor komkommersap:
Ingrediënten

  • 500 ml water
  • 1 biologische citroen (met schil)
  • 1 biologische komkommer met schil

Bereidingswijze
Was de citroen en de komkommer goed en snijd de citroen en de komkommer in stukken, plaats deze in de blender en blend deze goed, zeef en consumeer het sap gedurende de dag, altijd tussen de maaltijden door.

Vorig artikelRecept hummus
Volgend artikel5 natuurlijke ingrediënten voor een mooie huid