De 5 beste infusies om je huid mooi te maken.
De huid lijdt in alle seizoenen van het jaar door verschillende factoren, maar het is in de zomer en winter dat we meer aandacht moeten besteden aan de behoeften van de huid, omdat de overmatige hitte hetzelfde als de kou, intenser kan schaden.

1. De huid
Veel mensen weten het niet, maar de huid is een orgaan van ons lichaam en trouwens het grootste van allemaal. Het fungeert als de lichaamsbescherming tegen de aanvallen van de omgeving en daarom, in tegenstelling tot wat velen denken, is de zorg ervoor essentieel, niet alleen voor esthetiek. Als je industriële crèmes niet lekker vindt of ze om een andere reden liever niet gebruikt, zijn er manieren om jouw huid het hele jaar door gehydrateerd en goed verzorgd te houden. Degenen die de meest gevoelige huid hebben, moeten extra voorzichtig zijn.

2. Venkel
Venkel thee helpt mee-eters uit het gezicht te verwijderen. Om je voor te bereiden, heb je nodig:

  • 1 theelepel venkel
  • 1 kop water

Bereidingswijze
Doe het water en de venkel in een bak en breng het naar het vuur. Wanneer het begint te koken (ongeveer drie minuten) schakel het dan uit. Bedek het mengsel en laat nog drie minuten staan. Wanneer het warm of helemaal koud is, kan het mengsel worden gedrenkt in katoen om de huid te reinigen. Laat het vijf minuten inwerken op de huid en spoel het vervolgens af met warm water.

3. Mint
Mint kan worden gebruikt als een uitstekende reinigende tonic voor de huid en kan dagelijks worden gebruikt, altijd voor het slapengaan. Om je voor te bereiden, volg je dezelfde stappen van het recept met venkel, maar met de volgende benodigdheden:

  • 1 eetlepel verse mint blaadjes
  • 1 kop water

4. Tijm
Tijm kan worden gebruikt als een uitstekende tonic voor degenen die problemen hebben met acne of sproeten. Om je voor te bereiden, heb je nodig:

  • 1 thee lepel tijm
  • 1 kop water

Bereidingswijze
Zet het water op het vuur en wacht tot het kookt. Voeg de tijm toe en laat nog vijf minuten intrekken. Zet het vuur uit en dek af, laat afgedekt totdat het op kamertemperatuur is.
Met een wattenstaafje breng je het aan op het gezicht of op het gedeelte van de huid dat je wilt behandelen en laat het 10 minuten inwerken. Was dan met lauwwarm water.

5. Lavendel
Lavendel kan worden gebruikt voor het reinigen en behandelen van ontstekingen in de huid, als een verzachtend middel voor irritaties en desinfectiemiddel voor wonden, en kan op elk huidtype worden gebruikt. Om je voor te bereiden, heb je nodig:

  • 1 eetlepel lavendelbloemen
  • 1 kop water

Bereidingswijze
Doe de ingrediënten in het water en breng aan de kook om te laten sudderen. Wanneer je het startpunt van het koken hebt bereikt, kies je vijf minuten en zet het vuur uit. Als het zacht wordt, week je een katoen in het mengsel en breng je het aan op de delen van de huid die je wenst.

Groene thee
Groene thee kan worden gebruikt om irritatie van de gevoelige huid te verlichten en werkt nog steeds als een antioxidant die de vroegtijdige veroudering van de huid bestrijdt. Om je voor te bereiden, heb je nodig:

  • 1 theezakje groene thee
  • 1 kop water

Bereidingswijze
Zet het water op het vuur en als het begint te koken, schakel het dan uit. Voeg het sachet en de deksel toe en laat het rusten totdat het op kamertemperatuur is. Verwijder de zak en gebruik hem als een doek om hem op de huid aan te brengen. Als je het kruid gebruikt, leg dit dan in een katoenen lap.

- Advertisement -