Klei is een component van minerale oorsprong, direct verzameld uit de bodem, samengesteld uit aluminium (aluminiumoxide), silica (siliciumoxide) en water; klei is zeer geschikt voor schoonheidsverzorging, zowel bij esthetische behandelingen als bij therapieën. Dit natuurlijke ingrediënt, zeer beroemd in gezichtsmaskers, is in staat om een ​​reeks voordelen voor je huid te bieden, evenals het beheersen van de vettigheid, het verminderen van poriën, het verlichten van vlekken, het laten stralen van je gezicht, naast andere voordelen.

Het valt niet te ontkennen dat het kleimasker super effectief blijft als het gaat om de verzorging van de volwassen huid. Super eenvoudig te gebruiken en met bijna onmiddellijk resultaat, de kleimaskers zijn in staat om het gezicht te exfoliëren, de vettigheid van de huid in evenwicht te brengen, de vlekken en mee-eters te verzachten, de expressie lijnen te voorkomen en te minimaliseren en zelfs het aspect van vermoeidheid te elimineren van de huid.

Witte klei kan bijvoorbeeld overtollige olie uit talgklieren zuigen. Dat wil zeggen, het is in staat om overtollig vet uit de poriën te verwijderen, naast het verwijderen van de onzuiverheden die de huid dagelijks ophoopt. Aan de andere kant werkt rode klei om de microcirculatie van het gezicht te activeren, waardoor vroegtijdige veroudering en slappe huid worden voorkomen. Bovendien werkt het ook om de huid diep te reinigen en de gifstoffen te verwijderen die vroegtijdige huidveroudering veroorzaken.

Roze klei is één van de meest gebruikte klei voor mensen met een rijpere huid. Het is tenslotte niets meer, niets minder dan het mengsel van rode en witte klei, waardoor een superklei ontstaat die het beste van elke klei combineert. Op deze manier kan de roze klei de mineralen leveren die nodig zijn om de huid te verjongen en de natuurlijke glans te herstellen.

Maar hoe moeten we deze stof op een rijpere huid gebruiken? Als je op zoek bent naar het ideale masker om je huid te behandelen, hebben we een gezond en ideaal recept opgesteld om je huid mooi, gezond en gehydrateerd te maken, lees hieronder de lijst met ingrediënten die nodig zijn voor dit recept.

Benodigdheden:

  • 2 eetlepels witte klei
  • 2 eetlepels roze klei
  • 5 druppels Aloë Vera-plantenextract
  • 1 druppel etherische olie van lavendel
  • 2 druppels etherische olie van sandelhout
  • 10 ml rozenwater
  • 5 ml kamillethee

Hoe het te doen:
Meng de klei en alle ingrediënten met een spatel, voeg beetje bij beetje kamillethee en rozenwater toe tot het een romige consistentie wordt. Breng aan op het gezicht en laat het 15 minuten inwerken, was het daarna af of verwijder het met een natte handdoek.

Onthoud dat:
Gebruik geen aluminium voorwerpen bij het hanteren van klei. Gebruik altijd een lepel of een plastic of glazen pot.

De huid kan een beetje rood zijn na het aanbrengen van het masker, wat normaal is vanwege de verhoogde bloedcirculatie in de regio, dit kleimasker mag maximaal twee keer per week worden opgenomen in uw huidverzorging routine. Dit komt doordat je bij dagelijks gebruik van klei het risico loopt je huid erg droog achter te laten en als gevolg van de droogte kun je irritaties en zelfs schilfering ervaren.

Beeldcredit: Raphael Lovaski
Vorig artikel6 soorten voedsel die lekker en onmisbaar zijn in de keuken
Volgend artikelVernieuwde handreiking en checklist aanpak GHB-problematiek