Regelmatige lichaamsmassage sessies bieden aanzienlijke voordelen naast de onmiddellijke ontspanning waarvan we genieten. Mensen die veel stress ervaren, worden vaak zieker dan anderen.

Lichaamsmassage is een uitwisseling van energieën waarbij door middel van glijden, wrijving en kneden de bloedsomloop, het lymfatische, het zenuwstelsel en het energetische systeem worden bewerkt, waardoor het lichaam en de geest ontspannen en fysieke en mentale vermoeidheid bestrijden.

De voordelen kunnen heel goed worden waargenomen tijdens de massage, maar wanneer de persoon de gewoonte creëert om minstens één keer per week een massage te krijgen, is het ook mogelijk om alle voordelen te benadrukken die dit type behandeling niet alleen voor het lichaam meer oplevert maar voor de gezondheid in het algemeen.

Lees verder de andere voordelen die lichaamsmassage kan bieden;

1. Vermindering van slapeloosheid
Slaapproblemen kunnen een reeks complicaties voor onze gezondheid veroorzaken, zoals verminderde concentratie en prestaties, gewichtstoename en obesitas, hartproblemen, gebrek aan reflexen en slecht humeur.

Een goede nachtrust en voldoende slaap is essentieel voor ons welzijn en onze algemene gezondheid. Een goede nachtrust betekenen ook een efficiënter immuunsysteem en een veel betere levenskwaliteit. Slaapchemie heeft een heel eigenaardige relatie met massage, omdat het direct werkt op de aanmaak van serotonine, wat ook essentieel is voor de aanmaak van een ander zeer belangrijk hormoon: melatonine.

2. Helpt bij het bestrijden van depressie
De rusturen dienen om de hormonen in het lichaam te reguleren, zoals cortisol spiegels, die verantwoordelijk zijn voor het beheersen van stress, het verminderen van ontstekingen, het helpen van het immuunsysteem en het aanpassen van de bloedsuikerspiegel. Slaap van slechte kwaliteit kan een hormonale onbalans veroorzaken en daardoor bepaalde ziekten veroorzaken, zoals depressie en angst.

3. Vermindert vermoeidheid en verlicht stress
Een ontspannende massage is bedoeld om stress en vermoeidheid te verlichten en te voorkomen, de bloedsomloop te verbeteren en spieren te ontspannen. Bij deze massage worden handmatige ontspanningstechnieken op het hele lichaam toegepast, in een vast en gestaag ritme. Tijdens de sessie worden etherische oliën en verschillende technieken zachtjes door je hele lichaam aangebracht met als hoofddoel het bevorderen van je welzijn. Een ontspanningsmassage heeft tal van fysieke en psychologische voordelen.

4. Versterkt het immuunsysteem
Volgens klinische studies uitgevoerd door Gail Ironson, gaf MD aan dat regelmatige massage niet alleen helpt om stress te verlichten, maar op natuurlijke wijze de cytotoxische capaciteit van het immuunsysteem (het niveau van de natuurlijke ‘killer cells’-activiteit van het lichaam) kan verhogen en het aantal cellen kan verminderen, dat de werking van het immuunsysteem van het lichaam verbetert. In een door Gail uitgevoerd onderzoek naar hiv-positieve mannen werden gedurende een maand vijf dagen per week massages van 45 minuten gegeven. Ze vertoonden een toename van serotonine spiegels en een toename van cellen die worden gezien als de eerste verdedigingslinie van het immuunsysteem.

Niet te vergeten dat:
Neem voorzorgsmaatregelen voordat je op zoek gaat naar massages. Deze voorzorgsmaatregelen zijn belangrijk om je echte problemen te identificeren en de middelen om ze op te lossen, inclusief of massage nodig is of niet.

Diagnose van je pijn; pijnen, van welke aard dan ook, zijn gerelateerd aan een ziekte die het lichaam treft. Weten hoe je ze kunt onderscheiden, is de eerste stap naar volledig herstel, en dit is alleen mogelijk met een bezoek aan de dokter en om tips te vragen die je in de toekomst kunnen helpen. Een massage voor pijn door een ontsteking is iets anders dan stress, om maar een voorbeeld te noemen.

Vorig artikelManieren om stress op het werk te elimineren
Volgend artikel9 tools voor zelfmanagement aangereikt door een piloot