“Je bent wat je eet” en wat je eet, kan je huid beïnvloeden. Van oneffenheden tot verslechtering van de huidige huidomstandigheden, de impact van gluten op de huid is er iets om zeker niet te negeren.

Maar wat is gluten precies?
Gluten is een eiwit dat voorkomt in tarwe – dus alle recepten zoals pizza, pasta, brood en gebak bevatten het en zijn verboden voor diegene die intolerant is.

Hoe beïnvloedt gluten je huid?
Gluten kan ontsteking van de huid veroorzaken, vroegtijdige veroudering, een droge huid en zelfs bestaande huiduitslag verergeren. Gluten veroorzaakt ook een toename van de ontstekingsreacties in het lichaam, wat leidt tot een gezwollen of rode huid. Als je immuunsysteem reageert op gluten, is je balans veranderd, wat leidt tot hormonale vlekken specifiek rond de kin.

Wat te doen?
Een dieet vrij van zuivel, suikers en gluten kan het ideaal zijn om het in jou dagelijks leven toe te passen. Een glutenvrij dieet de talrijk is aan vitamine antioxidanten en mineralen is essentieel voor mooie, gezond en vitale huid.

Hier zijn twee meest voorkomend dingen om op te letten om huidreacties op gluten intolerantie te identificeren:

1. Gezwollen rode wangen
2. Vlekken van donkere pigmentatie of vlekken rond de kin.

Dus de volgende keer dat je naar pizza of broodjes verlangt kies dan in plaats daarvan gezondere opties om je honger te stillen, want vooral je huid zal je erg dankbaar voor zijn.

Vorig artikelVisuele stimuli die we via kleuren ontvangen
Volgend artikelChlamydia en zwangerschap