Wanneer we verliefd worden op iemand, lijkt alles te veranderen, zelfs het uiterlijk van onze huid. Experts zeggen dat dit geen toeval is: goede gevoelens en emoties, zoals liefde, doen goed voor de gezondheid van het organisme als geheel, wat uiteindelijk vooral de huid ten goede komt. Maar waarom gebeurt dit?

Begrijpen hoe liefde goed kan doen voor de huid
Positieve gevoelens resulteren in verminderde stress, cortisol en ontstekingsstoffen. Volgens dermatologen, “wanneer we het lichaam laten ontstoken en gestresseerd zijn – zowel door de neurotransmitters als door de hormonale invloed – werkt het negatief op de huid, wat leidt tot de vernietiging van collageen- en elastinevezels.” Dus ons lichaam maakt zich uiteindelijk vatbaar voor verschillende ontstekingen en ziektes zoals psoriasis, acne, atopische dermatitis en andere problemen die een negatieve correlatie kunnen hebben met niveaus van depressie, angst en andere soorten negatieve gevoelens.

Liefde heeft in deze zin een tegenovergestelde invloed: “De afname van cortisol genereert een reeks positieve invloeden. Mensen met een positieve gemoedstoestand – of ze nu verliefd zijn of op een positieve manier leven, hebben de neiging gezondere gewoontes te hebben en dit, indirect, interfereert op een zeer gunstige manier in de huid. “Ze hebben de neiging om gezonder te eten, om beter voor zichzelf te zorgen, om meer fysieke activiteiten te doen en dit alles leidt uiteindelijk tot een positieve invloed op het organisme als geheel, vooral de huid.

Naast liefde, wat moeten we doen om een mooie en gezonde huid te hebben?
Er zijn verschillende dingen die we kunnen doen om een gezond en mooier huid te hebben zoals:
Lichamelijke activiteiten: oefeningen zoals yoga, die het ademhalingsgedeelte werkt en een grote invloed hebben op het zenuwstelsel, verbetert de oxygenatie van het weefsel en optimaliseert zo het metabolisme van de huid, waardoor de huid meer verjongd en weelderig wordt.
Goede voeding: het is belangrijk om een ontstekingsremmend dieet te volgen. Vermijd daarom suiker, witte meel en ingrediënten die ontstekingen in het lichaam veroorzaken.

Vorig artikelAvocado-mayonaise
Volgend artikelProbiotica spelen een sleutelrol bij het versterken van het immuunsysteem