Avocado-mayonaise is een alternatief voor traditionele mayonaise, zonder toegevoegde eieren of enig ander ingrediënt van dierlijke oorsprong. Een volledige versie van smaak, die de voordelen van fruit toevoegt. Avocado is rijk aan vitamine E, vetten beschouwd als “goed” (voornamelijk omega 9), mineralen en antioxidanten. Een perfecte aanvulling op brood, toast, salades en snacks.

Ingrediënten
• 1 middelgrote avocado
• 2 eetlepels mosterd
• ½ teentje knoflook
• sap van ½ limoen
• 1 theelepel roze zeezout
• verse koriander naar smaak (of peterselie)
• ½ kopje extra vierge biologische olijfolie

Bereidingswijze
Plaats de ingrediënten, behalve de olijfolie, in de blender en blend tot er een romige consistentie is verkregen. Voeg de olijfolie geleidelijk toe totdat deze een mayonaisetextuur krijgt. Pas zonodig het zout en de kruiden aan.

Vorig artikelFruit is een essentiële voor onze gezondheid
Volgend artikelHoe emoties directe invloed heeft op de gezondheid van de huid