De huid kan door verschillende factoren droog worden, zoals te weinig water drinken, zeer hete baden nemen, zeep gebruiken die ongeschikt is voor het huidtype of bijvoorbeeld het gevolg is van een chronische ziekte.

Om het droge gezicht en de lichaamshuid te hydrateren, is het belangrijk om overdag veel water te drinken en een aantal vocht inbrengende crèmes/oliën te gebruiken die geschikt zijn voor een droge huid, die de natuurlijk aanwezige vetlaag op de huid niet volledig verwijderen en vitamines en mineralen garanderen noodzakelijk voor de gezondheid en integriteit van de huid. Gelukkig zijn sommige natuurlijke producten geweldige opties om de huidverzorging up-to-date te houden, maar ook goedkoop en eenvoudig te vinden en heel gemakkelijk thuis te doen.

Goedkoop en effectief in het bestrijden van problemen zoals acne, droogheid en onzuiverheden; natuurlijke producten reinigen, versterken, hydrateren en exfoliëren de huid, naast het vermijden van blootstelling aan potentieel schadelijke synthetische additieven die in traditionele producten voorkomen.

Een dagelijkse huidverzorgingsroutine, gemaakt met producten die speciaal voor je huidtype zijn ontwikkeld en onder begeleiding van een dermatoloog, is essentieel om zowel de gezondheid als de schoonheid van de huid te garanderen.

Tegelijkertijd kun je jouw dagelijkse behandeling kracht bijzetten met zelfgemaakte mixen op basis van natuurlijke producten. Hieronder een hydraterend body-olie recept voor het lichaam dat gemakkelijk te maken is en dat uitstekende resultaten oplevert.

Bekijk de ingrediënten om je huid te verzorgen en mooi en gezond te behouden op een eenvoudige en zeer economische manier:

Hydraterende olie voor het lichaam
Dit huismiddeltje is om droge lichaamshuid te hydrateren, behaalt geweldige resultaten omdat het hydraterende ingrediënten bevat, waardoor je huid gehydrateerd blijft.

Ingrediënten

  • 50 ml plantaardige druivenpitten olie
  • 30 ml argan olie
  • 25 ml teunisbloemolie;
  • 10 druppels etherische olie van mandarijn.
  • 10 druppels etherische olie van Vetiver

Bereidingswijze
Doe alle ingrediënten in een flesje en meng goed. Breng deze natuurlijke vocht inbrengende olie aan op de huid met zachte cirkelvormige bewegingen, bij voorkeur na het baden/douchen.

Over de belangrijkste ingrediënten:

Etherische Vetiver olie
Lichaam: het balancerende effect op het centrale zenuwstelsel geeft een gevoel van meer centrering en kan nuttig zijn om mensen te helpen van het systematische gebruik van kalmerende middelen af te komen. Er wordt aangenomen dat het de aura, het energieveld rond het lichaam, zuivert en het auraschild versterkt, wat kan helpen bij het afweren van ziekten. Ondanks het kalmerend middel, is het zeer nuttig bij fysieke en mentale uitputting.
Het revitaliseert het organisme en versterkt de rode bloedcellen, die een fundamentele rol spelen bij het transporteren van zuurstof naar alle delen van het systeem. Een intensere doorbloeding kan spierpijn verlichten. Daarnaast kan het nuttig zijn bij reuma en artritis. Het is een erkend tonicum van het voortplantingssysteem en de ontspannende eigenschappen kunnen gunstig zijn bij spanningen met seksuele problemen. Over het algemeen helpt het om de gezondheid van het organisme te herstellen, om nog maar te zwijgen van het vermogen om slaap te veroorzaken, erg handig in gevallen van slapeloosheid.

Huid: kan een helende werking hebben bij acne, vette huid, snijwonden en wonden. De etherische olie van Vetiver staat bekend als kalmerende olie vanwege de kalmerende werking.

Mandarijn etherische olie
Huid: deze essentiële olie, met een sappig en kruidig aroma, heeft uitstekende eigenschappen die helpen bij het verlichten van stress en spijsverteringsproblemen, maar wordt voornamelijk gebruikt om de bloedsomloop in de huid te verhogen, vocht retentie te verminderen en striae te helpen voorkomen.

Lichaam: de geneeskrachtige eigenschappen lijken blijkbaar zeer dicht bij die van de sinaasappel, die ook equivalent zijn aan die van mandarijn.

Ze beïnvloeden het spijsverteringsstelsel en behandelen alle vormen van maagproblemen, zoals winderigheid, diarree en obstipatie, naast het stimuleren van de galstroom en het helpen bij het verteren van vetten. Het werkt als een tonicum voor het vaatstelsel, vooral voor de perifere circulatie die de aderen en slagaders in de ledematen voedt en uitgeputte en pijnlijke ledematen activeert. Massage is een veel voorkomende toepassingsmethode tijdens de zwangerschap, omdat het de opname van vitamine C stimuleert.

Foto: Katherine Hanlon
Vorig artikelBasisverzorging voor een verzorgde en glanzende huid
Volgend artikel2 manieren om pompoen op een gezonde manier te consumeren