Voordelen voor mensen die zich aan dit soort voedsel houden.
Veel van jullie horen praten over gluten: glutendieet, glutenintolerantie, gluten uit eten snijden, goed doen, slecht doen … enzovoort. De grote waarheid is dat dit plantaardige eiwit, dat te vinden is in veel verschillende producten gemaakt van tarwe, rogge en gerst (brood, cake, koekjes, bier, enz.), Stilletjes kan worden vervangen in onze voedselroutine, gezondheid.

Hoewel het op het eerste gezicht moeilijk lijkt om de glutenvrije producten van ons leven volledig te verminderen, zijn de voordelen van het volgen van dit soort voedsel vrij representatief en onmiddellijk. Van deze factoren garandeert de vermindering van het gebruik van geïndustrialiseerde voedingsmiddelen op zichzelf al goede gezondheidsperspectieven. Toch, voordat het volledig uit de voeding wordt gehaald, is een klinische evaluatie en een professionele oriëntatie nodig, zoals voedingsdeskundige Carolina Xavier uitlegt: “Om gluten uit het dieet te verwijderen met alleen specifieke testen, onder begeleiding en nazorg van een voedingsdeskundige”.

7 Voordelen van glutenvrij leven
1. Verbetering in de spijsvertering, wat bijdraagt tot het verminderen van symptomen van diarree, reflux en darmkrampen veroorzaakt door gevoeligheid voor gluten;
2. Gewichtsverlies snel omdat de meeste koolhydraatrijke voedingsmiddelen gluten bevatten;
3. Vermindert ontstekingen veroorzaakt door auto-immuunziekten, artritis en darmproblemen;
4. Verminderde honger en dwang;
5. Bestrijding van obesitas;
6. Verlaagt pH-veranderingen die schade aan de botten veroorzaken;
7. Voorkomt het ontstaan van osteoporose en bloedarmoede bij mensen met een gevoeligheid of allergie voor gluten-eiwit en waardoor de normale werking van de darm in gevaar komt.

Vorig artikelDetox-sap voor de lever
Volgend artikelWaarom is Chia zo gezond voor jou?