Van alle bekende natuurlijke remedies de gebruikt wordt door de mens sinds de oudheid tot de dag van vandaag, is ginseng waarschijnlijk de meest legendarische van alle, en niet voor niets: de voordelen voor de gezondheid zijn buitengewoon. In feite is het zo goed dat Chinese keizers het meer waardeerden dan goud zelf.

Hieronder vindt je gezondheidsvoordelen van dit geweldige kruid.

Meer energie
Polysacchariden en oligopeptiden in ginseng, bijdragen tot het verminderen van oxidatieve stress, meer lichaamsbeweging, vermoeidheid tegen te gaan en het vergroten van energie, vooral voor degenen die lijden aan immunologisch ziektes zoals kanker.

Verbetert de cognitieve vaardigheden
Ginseng stimuleert de cognitieve vaardigheden en neurale activiteit die moeilijk te onderhouden kan zijn naarmate we ouder worden. bovendien deze antioxidanten zou onder andere de vorming van zogenaamde ‘plaques’ en vrije radicalen in de hersenen tegengaan maar ook effectief voorkomen van het ontstaan van de ziekte van Alzheimer en andere cognitieve stoornissen.

Vermindert alcoholvergiftiging
Ginseng vermindert de alcoholtoxiciteit in de hersenen door de productie van enzymen te verhogen die het helpen afbakenen. Daarom heeft het een zeer positief effect tegen acute alcoholintoxicatie.

Helpt stress verlichten
Ginseng beïnvloedt op verschillende manieren het zenuwstelsel van het lichaam, inclusief stemmings- en energieniveaus. Bovendien veranderen de adaptogenen in ginseng de hormoonspiegels van het lichaam positief, wat kan helpen chronische stress te behandelen.

Ontstekingsremmende effecten
Ginsenosides in Koreaanse rode ginseng hebben krachtige antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen, die oxidatieve stress helpen verminderen en enzymactiviteit vergroten. Dit kan helpen de ontsteking van de zenuwen te verminderen en het herstel van de motoriek na een dwarslaesie te verbeteren.

Helpt bij menstruatiepijn
Omdat het een verzachtende en ontstekingsremmende substantie is, wordt ginseng vaak voorgeschreven voor vrouwen die last hebben van extreme krampen en menstruatieproblemen. De wortel kan helpen bij het verminderen van stemmingswisselingen, angstgevoelens, depressies, opvliegers, nachtelijk zweten, slapeloosheid, gewichtstoename en haaruitval.

Versterkt de immuniteit
De anti-allergische, anti-oxidante en antimicrobiële eigenschappen van ginseng functioneren als een afweermechanisme tegen verschillende bacteriële en microbiële infecties. In feite verhoogt dit kruid het effect van vaccins tegen ziekten zoals hepatitis C, Respiratoir Syncytieel Virus / RSVl en griep.

Helpt bij afvallen
De krachtige chemische stoffen in ginseng helpen de eetlust te onderdrukken, verhogen het metabolisme en verbranden vet. Wanneer ginseng droog of in poedervorm wordt geconsumeerd, kan het hongergevoelige hormonen snel onderdrukken en de drang tot eten de hele tijd beëindigen, waardoor je gewicht verliest.

Versterkt het haar
Een van de natuurlijke koolhydraten in ginseng is direct in verband gebracht met de preventie van alopecia en mannelijke kaalheid. Door ginseng zalf n aan te brengen of de wortel te consumeren, kan de gezondheid van de haarzakjes verbeteren, roos worden voorkomen en haaruitval worden verminderd.

Vorig artikelCastorolie bevordert de haargroei
Volgend artikelVisuele stimuli die we via kleuren ontvangen