De lever is een belangrijk orgaan voor de goede werking van het hele organisme. Zuivering van de lever verbetert de spijsvertering en de werking van de darmen; helpt bij het opnemen van voedingsstoffen uit voedsel en versterkt het immuunsysteem.

Als de lever goed werkt, verloopt de spijsvertering soepel en kan het lichaam zichzelf vrijmaken van gifstoffen en ongewenste stoffen.

Er zijn veel natuurlijke remedies om de lever te zuiveren en om een detox-programma op te zetten dat op het hele lichaam is gericht.

Hier zijn enkele nuttige suggesties om de lever te verzorgen en zo een mooiere en gezondere huid te krijgen, maar zoek een arts of een kruidengeneeskundige voor meer informatie of om een behandeling te volgen.

Water en citroen
Het drinken van een glas warm water met ’s ochtends vasten met citroen wordt beschouwd als een natuurlijk middel om de lever te zuiveren. Bovendien helpt dit mengsel de darm te reguleren en de toxines via de ontlasting te verdrijven. Warm of warm water wordt gebruikt om de mogelijke samentrekkende werking van de citroen tegen te gaan.

Wortelsap
Wortelsap wordt als geweldig beschouwd voor het zuiveren van de lever. Wortelsap met rozemarijn stimuleert de functies van dit orgaan. Dus je kunt de wortels combineren met wat rozemarijnblaadjes bij de bereiding van je zelfgemaakte sappen.

Bach-bloesem
De Bach-bloemen genaamd Crab Apple worden geschikt geacht voor de zuivering van de lever, en in het algemeen voor het hele organisme. Deze Bach-bloem, op emotioneel niveau, wordt aanbevolen voor mensen die zich schamen voor hun fysieke uiterlijk en die zichzelf als “giftig” beschouwen. Krab Apple wordt aanbevolen voor diegenen die een periode van ontgifting willen beginnen.

Gerst gras
Gerst wordt beschouwd als een echt wondermiddel om het lichaam te ontgiften door de lever te zuiveren. Het is erg rijk aan chlorofyl, dat een erkende ontgiftende, antibacteriële, immunostimulerende en alkaliserende kracht heeft. Gerstegrasspoeder kan worden gebruikt bij de bereiding van dranken om het lichaam te zuiveren en te remineraliseren.

Artisjokextract
Artisjokextract wordt gebruikt in de kruidengeneeskunde om de lever te zuiveren, vooral in het geval van problemen met de spijsvertering, hoge cholesterol en leververvetting. Het hydro-alcoholische extract of tinctuur wordt gebruikt om de eigenschappen van planten te behouden en te exploiteren. Het gebruik van hydroalcoholische extracten, zoals extracten van artisjokken, wordt aanbevolen in gevallen van acute aandoeningen, om in korte tijd goede resultaten te verkrijgen.

Aloe Vera Juice
Aloë Vera-sap wordt gebruikt bij de bereiding van zuiverende dranken die bedoeld zijn om regelmatige darmpassage te bevorderen, de spijsvertering en leverfuncties te verbeteren. Aloë Vera-sap, vergezeld van een licht dieet, rijk aan fruit en groenten, kan daarom deel uitmaken van een detox-programma dat het hele lichaam ten goede komt.

Vorig artikelHebben wij in Nederland een slaapprobleem?
Volgend artikelCitrus vruchtensalade rijk aan antioxidanten