De rode paprika geeft het gerecht niet alleen een kleurrijke en verrassende uitstraling, maar zorgt ook voor vitamine C, fytonutriënten en zwavelverbindingen in je dagelijks leven. Een geweldige manier om groenten te eten en een snelle, smakelijke en voedzame maaltijd te bereiden is door paprika’s te vullen. Dit gevulde paprikarecept is niet alleen super voedzaam, maar combineert ook met een veelvoud aan vullingen en kan een heerlijke optie zijn voor diegenen die niet altijd hetzelfde willen eten.

Schrijf de ingrediënten op die nodig zijn voor dit recept.

Ingrediënten

  • 3 grote paprika’s
  • 1 kopje gekookte quinoa
  • 1 in blokjes gesneden ui
  • ½ kopje gekookte witte bonen
  • ½ kopje maïs in blik
  • 50 g gebakken tofu in blokjes
  • 2 eetlepels vers limoensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel tamari saus
  • een snufje himalayazout
  • munt, koriander en peterselie naar smaak
  • zwarte peper naar smaak

Voorbereiding:

  1. Begin met het snijden van de bovenkant van de paprika’s
  2. Verwijder de zaden en het vruchtvlees
  3. Droog de binnenkant van de paprika’s af met keukenpapier en zet deze apart
  4. Meng in een grote kom het limoensap, de olijfolie, tamari saus en de kruiden
  5. Voeg quinoa, maïs, witte bonen en tofu toe
  6. Plaats het mengsel met een lepel in de paprika’s
  7. Voeg een finishing touch toe met de peterselie
  8. Reserveer in de koelkast gedurende 1 uur. Serveer dan!
Vorig artikelHeerlijke krokante kikkererwten hamburger
Volgend artikelHoe voeding het genezingsproces van de huid kan helpen beïnvloeden