De zoete aardappel is een veelzijdig ingrediënt die erg smakelijk, heel gezond is en past in zowel in hartige als zoete gerechten en kan glutenbevattende voedsel vervangen.

De zoete aardappel is een knolgewas die rijk is aan vezels, vitamines (A en C) en mineralen (mangaan en koper) en heeft een lagere glycemische index dan gewone aardappel.

Je kunt de zoete aardappel bakken, stoven, grillen, wokken én koken en daardoor meer variatie in je menu brengen. Het is ook lekker in een salade óf als groentesnack en is vooral geschikt voor mensen met een glutenintolerantie of coeliakie.

Gebakken zoete aardappel met geitenkaas

Ingrediënten
• 1 kg zoete aardappel
• 1 kop grof geraspte geitenkaas
• 1 kopje water
• 1 gesnipperde ui
• 3 eetlepels olijfolie
• 1 eetlepel fijngehakte knoflook
• 2 tomaten (zonder velletjes en zonder zaden)
• 1 eetlepel gehakte zwarte olijven
• peterselie, zout en peper naar smaak

Bereidingswijze
Snijd de aardappels in de lengte en kook ze in de schil tot ze zacht zijn. Bak de knoflook en ui in een andere pan, voeg de tomaten en water toe en kook deze op laag vuur tot sausachtige structuur. Voeg het zout en peper toe en voeg daarna aan het einde de peterselie en zwarte olijven toe. Leg de aardappelen, de saus en de geitenkaas op een schaal en bak deze voor ongeveer 30 minuten in de oven totdat ze mooi bruin zijn.