Lijnzaad haargel is een natuurlijk en veelzijdig en goedkoop product dat voor verschillende voordelen op het haar kan worden gebruikt. Deze gel is rijk aan vitaminen en is bijzonder goed voor krullend of golvend haar omdat het helpt om de krullen te definiëren.

Lijnzaad haargel kan gemakkelijk thuis worden gemaakt en wanneer het bewaard wordt in de koelkast, gaat het tot circa 1 week mee, waardoor het meerdere keren gebruikt kan worden.

Recept om lijnzaad haargel te maken:

Ingrediënten
• 4 eetlepels lijnzaad
• 250 ml water

Voorbereiding
Doe het lijnzaad en het water in een pan en kook deze af en toe al roerend op een middelhoog vuur. Wanneer het mengsel begint te koken, roer dan voorzichtig en gestaag door en zet het vuur een beetje lager als de consistentie een dunne schuimige gelatine is geworden.

Zodra het lijnzaad in de gel niet meer naar de bodem van de pan zinkt, is het tijd om het vuur uit te zetten en het mengsel door een zeef te doen.

Op dit punt kunt je enkele substanties toevoegen aan de zelfgemaakte lijnzaad haargel voor de specifieke behoeften van je haar, zoals aloë vera, etherische oliën of een ander ingrediënt van je keuze. Klop het hele mengsel totdat er een consistentie van eiwit is geworden. Bewaar het product in een flesje met een dop in de koelkast.

Hoe lijnzaad haargel te gebruiken
Breng na het wassen een kleine hoeveelheid van deze gel aan op het haar, maar zonder te overdrijven, zodat het er niet plakkerig uitziet. Laat het op natuurlijke wijze drogen of gebruik een föhn op een koude temperatuur en op een gemiddelde afstand van 15 tot 20 cm.

Als je het op je haar wilt gebruiken zonder te wassen, moet je alleen je haar nat maken en met een handdoek droog maken. Scheid het haar met de kam, en voeg deze zelfgemaakte haargel op de haarlokken. Hierdoor krijg je mooi, warrig haar met goed gedefinieerde krullen.

Vorig artikelZwangerschap en infectieziekten
Volgend artikelGebakken zoete aardappel uit oven met geitenkaas