Er gaat niets boven een heerlijk koud drankje of dessert om de warmte weg te sturen en verfrissing in het dagelijks leven te brengen. Het lijkt onmogelijk te geloven, maar het is super eenvoudig om thuis gezonde en smakelijke recepten te bereiden en de mango’s zijn geweldige opties. Ze zijn niet alleen lekker, ze zijn ook nog eens heel gezond!

Wil je leren hoe je een recept van de goden maakt? We hebben stap voor stap gescheiden hoe je bevroren mango maakt met de beste ingrediƫnten. Deze versie is gemaakt met kokosyoghurt en biologische limoenschil

Ingrediƫnten

  • 2 grote mango’s 500 g
  • natuurlijke kokosyoghurt (250 gr)
  • 1 soeplepel van biologische limoenschil
  • sap van een sinaasappel
  • 2 eetlepels kokossuiker (optioneel)
  • 2 eetlepels limoensap
  • 1 snufje kurkuma poeder
  • 3 muntblaadjes

Bereidingswijze
Schil de mango en snijd ze in grote blokjes en zet ze in de vriezer. Eenmaal ingevroren, blend de mango ongeveer 3 minuten in de blender. Voeg de kokosyoghurt, sinaasappelsap, citroenschil, kokossuiker, kurkuma poeder en munt toe. Giet in een bakje en vries 1 uur in. Verwijder en klop opnieuw in de blender. Zet nog 30 minuten in de vriezer en serveer deze.

Foto: Imoflow