Leer hoe je een heerlijk recept van lekker en gekruid kikkererwten falafel maakt, waar vegetariërs en veganisten dol op zijn!

Ingrediënten
• 450 gram voorgekookte kikkererwten
• 4 eetlepels tahine
• 2 eetlepels rijstmeel of maïszetmeel
• 1 takje basilicum
• 1 eetlepel gehakte verse lente-ui
• 1 theelepel Himalaya zout
• 1 theelepel tamari saus
• 1 snufje curry, nootmuskaat en peper
• olijfolie

Bereidingswijze
Blend de voorgekookt kikkererwten in de blender tot het deegachtig is. Voeg de kruiden, basilicum en bieslook toe en mix. Probeer te mixen en meer kruiden toe te voegen, indien gewenst. Voeg daarna het maiszetmeel toe en mix tot je het deeg in een keerpunt krijgt. Vorm ballen en bak in een ingevette olijfolie op 220° C gedurende 20 tot 30 minuten.

Vorig artikelDe voordelen van sesamolie
Volgend artikelPowerboost recept om de immuniteit te verhogen