Guaranapoeder wordt geconsumeerd vanwege zijn stimulerende eigenschappen. De belangrijkste is cafeïne met een hoge concentratie. Het wordt gebruikt om fysieke en mentale vermoeidheid te bestrijden. Omdat het zwakker is dan andere slaapremmers en geassocieerd met natuurlijke fruiteigenschappen, wordt het vaak als onschadelijk beschouwd.

De concentratie cafeïne in guaranapoeder kan tot vier keer hoger zijn dan die in koffie, met een gemiddelde duur van zes uur.

Eigenschappen van Guarana
Guarana is verantwoordelijk voor de stimulatie van de afgifte van dopamine en adrenaline in de bloedbaan. Guaranapoeder wordt gebruikt om kracht te geven en wakker te blijven, en wordt veel gebruikt door studenten en professionals die lange werkdagen moeten doorbrengen. Het voorkomt ook krampen, migraine, gastro-intestinale problemen. Behalve cafeïne en theobromine bevat guaranapoeder plantaardige vezels, zetmeel, looizuur, calcium, ijzer, fosfor, kalium, thiamine en vitamine A.

Voordelen van Guarana
• Stimuleert de vernieuwing van de cellen, waardoor je er jonger uitziet;
• Het functioneert als een natuurlijke energiebron en zorgt voor betere prestatie;
• Vergemakkelijkt het concentratievermogen ;
• Helpt bij het verminderen van overtollige glucose en cholesterol;
• Het fungeert als een intestinale regulator;
• Het verbetert in het algemeen migraine en hoofdpijn;
• Het werkt als een verkwikkende en verjongende tonic.

Guarana, evenals andere antioxidanten zoals Resveratrol en vitamine C, hebben effecten bij het beheersen van de intrede van glucose in de cellen, en helpt om het gewicht te beheersen.

Aanbevolen hoeveelheid
Neem een theelepel guaranapoeder met een glas water (of je favoriete drankje) bij voorkeur ’s ochtends. Als je extra energie nodig hebt, neem dan in het begin van de middag een vergelijkbare dosis.

Let op: Het teveel consumeren van guarana, vooral bij diegenen die aan slapeloosheid of hypertensie lijden, kan verslaving veroorzaken. Er zijn geen bekende gezondheidsrisico’s of bijwerkingen met de juiste dosering.

Vorig artikelNatuurlijke serotonine
Volgend artikelContact met de natuur is goed voor de hersenen en helpt stress te verminderen