Griffonia simplicifolia is een plant afkomstig uit landen als Ghana en Tongo in West-Afrika. De zaden worden gebruikt als aanvulling op natuurlijke bron van 5-Hydroxytryptofaan (5-HTP), de directe voorloper van serotonine.

Hoe reageert Griffonia simplicifolia op het lichaam?
De zaden van de Griffonia simplicifolia zijn rijk aan 5-HTP, dat wordt omgezet in de neurotransmitter serotonine, die de eetlust, welzijn gevoel en geluk regelt. 5-HTP kan ook worden verkregen uit het aminozuur-tryptofaan dat omgezet wordt in serotonine. Het is echter voordeliger supplementen 5-HTP dan tryptofaan te consumeren, omdat 5-HTP direct omgezet wordt in serotonine.

Waar is Griffonia simplicifolia goed voor?
De consumptie van Griffonia simplicifolia verhoogt de hoeveelheid serotonine in de hersenen en staat daarom bekend als de gelukspil. Het is geïndiceerd voor mensen die lijden aan depressie, slapeloosheid en eetstoornissen, aandoeningen waarbij het individu lage serotoninespiegels heeft. De therapeutische toediening ervan is ook efficiënt bij fibromyalgie en chronische hoofdpijn. Bovendien kan deze medicinale plant ook worden gebruikt bij stoornissen zoals alcoholisme, Alzheimer, menopauze, premenstruele spanning en slechte concentratievermogen.

Helpt griffonia simplicifolia bij gewichtsverlies?
De Griffonia simplicifolia is een van degenen die verantwoordelijk zijn voor de eetlust onder controle te houden en daardoor heb je minder trek in zoetigheid. Griffonia simplicifolia helpt om een evenwichtiger en gezonder dieet te bevorderen.

Griffonia simplicifolia: contra-indicatie
De Griffonia simplicifolia mag niet worden gebruikt door mensen die al antidepressiva gebruiken vanwege de excessieve toename van de serotonine. Andere geneesmiddelen zoals carbidopa, dextromethorfan, meperidine en tramadol mogen evenmin gelijktijdig met Griffonia simplicifolia worden gebruikt. Het supplement is ook niet geïndiceerd voor zwangere vrouwen en baby’s.

Hoewel het een natuurlijk supplement is, is het raadzaam om de Griffonia simplicifolia slechts met de begeleiding van een arts of een voedingsdeskundige in te nemen.

Vorig artikelHeeft het zin om een maand geen alcohol te drinken?
Volgend artikelEnergieker door Guarana