Eiwitmasker bevordert de schoonheid van je huid

Veel mensen verzekeren je dat de keuken een oplossingsleverancier is als het gaat om gezondheid en schoonheid. Dit komt omdat sommige voedingsmiddelen zo voedzaam zijn dat ze zeer effectieve resultaten kunnen bevorderen.

Dus als je op zoek bent naar een natuurlijk alternatief voor een mooiere huid, het behandelen van acne, fijne lijntjes, rimpels en vlekken, kan een eiwitmasker daarbij helpen.

Eiwit masker zit vol met voedingsstoffen die de huidtint en elasticiteit kunnen verbeteren. Ze bevatten bijvoorbeeld collageen, essentieel voor de elasticiteit van de huid en eiwitten die belangrijk zijn voor weefselherstel en groei, die een sterke huid bevorderen en soepeler en minder slap door de collageenproductie in het lichaam te stimuleren.

Bovendien bevatten ze ook kalium, wat helpt bij het hydrateren, waardoor het vocht in cellen behouden blijft, riboflavine, dat giftige vrije radicalen bestrijdt die rimpels veroorzaken, en magnesium, dat jongere, stralende huid bevordert door het proces van veroudering te vertragen.

De huid wordt gevormd door drie nauw verbonden lagen: epidermis, dermis en hypodermis. De eerste is de laag die je met het blote oog kunt zien en de belangrijkste functie is om een beschermende barrière tegen het lichaam te vormen tegen externe schade, waardoor het moeilijk wordt voor water om te ontsnappen (uit het lichaam) en het binnendringen van stoffen en microben in het lichaam.

De tweede is de middelste laag van de huid, bestaande uit collageen, elastine en colloïdale gelvezels, die de huid toniciteit, elasticiteit en balans geven, evenals een grote hoeveelheid bloedvaten en zenuwuiteinden. De laatste laag bestaat in feite uit vetcellen en hecht de opperhuid en lederhuid aan de rest van je lichaam.

En hoe kan het eiwit worden gebruikt voor de schoonheid van je huid?

De behandelingen gemaakt met eiwit op het gezicht, werd zelfs door de Egyptenaren gebruikt om de schoonheid te bevorderen, niet alleen van de huid, maar ook van het haar.

Eiwit masker
Het mengen van één eiwit en twee lepels yoghurt leidt tot een masker dat twee keer per week kan worden gebruikt. Breng het mengsel aan op gezicht en hals met een spatel of borstel en laat het ongeveer 15 minuten inwerken.

Eiwit bevat hoge concentraties vitamine A en E, evenals zink en selenium met antioxiderende eigenschappen. Dit helpt voortijdige huidveroudering te voorkomen.

Nog meer voordelen
Een ander waardevol huidverzorgingsproduct dat voorkomt in eiwit is lysozyme. Naast het leveren van een mooiere en gezonder uitziende huid, houdt het enzym de poriën strakker, wat helpt om een vette huid te verminderen.

Vorig artikelWat Aloë Vera sap voor je gezondheid kan doen
Volgend artikelTelefonische coaching helpt rokende ouders te stoppen