Met deze eenvoudige taart met Chiquita bananen. Hij is heel eenvoudig te maken en toch indrukwekkend lekker.

Ingrediënten voor 4 porties

  • 6 Chiquita bananen
  • 300 g koekkruimels
  • 130 g zachte boter
  • 200 g fijngehakte dadels
  • 400 ml slagroom
  • 250 g macadamianoten (geweekt in water en vervolgens uitgelekt)
  • 6 el ahornsiroop als garnering
  • 4 el gehakte noten als garnering

Bereidingswijze
Stap 1: Verwarm de oven voor op 175°C.
Stap 2: Plaats de koekjes in een keukenmachine en mix ze tot ze verkruimeld zijn.
Stap 3: Meng de verkruimelde koekjes met de zachte boter tot een plakkerig mengsel.
Stap 4: Kneed de fijngesneden dadels samen met het koekjesbeslag tot een deeg. Druk het deeg met je vingers in een voorbereide springvorm.
Stap 5: Bak ongeveer 10 minuten en laat volledig afkoelen.
Stap 6: Vulling: doe twee Chiquita bananen met de macadamianoten in een keukenmachine en mix ze fijn.
Stap 7: Klop de slagroom los en roer door het bananenmengsel.
Stap 8: Verdeel de bananencrème in een dikke laag over de afgebakken bodem.
Stap 9: Pel de laatste Chiquita banaan en snijd hem in plakjes. Garneer de taart met de plakjes Chiquita banaan, gehakte noten en ahornsiroop.

Voedingswaarden per portie
Calorieën 312 | Vetten 22,1 g | Verzadigde vetten 9 g | Koolhydraten 24,4 g | Suikers 18,2 g | Vezels 2,2 g | Eiwitten 2,8 g | Zout 0,1 g

Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met Chiquita.
Wil je dit recept beoordelen, printen of downloaden? Ga dan naar: Chiquita.nl
Vorig artikelBananen eiwitshake na een training
Volgend artikelBananenbrood pannenkoekjes