Van pannenkoeken als ontbijt wordt iedereen blij. Probeer eens iets anders met onze Chiquita-pannenkoeken met bananenbrood: ze zijn ongelooflijk zacht en door de bananen natuurlijk heerlijk zoet.

Ingrediënten voor 4 porties

  • 6 Chiquita-bananen
  • 400 g meergranenmeel
  • 120 meergranenmeel
  • 500 ml melk
  • 2 g ei
  • 2 tl kaneel
  • 2 tl bakpoeder
  • olie om te bakken

Bereidingswijze
Stap 1: Voeg in een kom de melk, het ei, de kaneel en het volkorenmeel toe en klop tot een glad geheel.
Stap 2: Snijd de Chiquita-bananen in de lengte doormidden.
Stap 3: Bak een helft van de Chiquita-banaan per keer op de platte kant tot hij karameliseert.
Stap 4: Schep 3 eetlepels beslag op de Chiquita-banaan en draai hem om als het bruin wordt.
Stap 5: Bak de rest van de Chiquita-bananenpannenkoekjes.

Voedingswaarden per portie
Calorieën 416 | Vetten 6,1 g | Verzadigde vetzuren 1,9 g | Koolhydraten 72 g | Suikers 25,4 g | Vezels 10 g | Eiwitten 13 g | Zout 0,9 g

Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met Chiquita.
Wil je dit recept beoordelen, printen of downloaden? Ga dan naar: Chiquita.nl
Vorig artikelEenvoudige taart met bananen
Volgend artikelDe invloed van magnesium op ons welzijn