De poriën in onze voeten zijn groter dan in welk ander deel van ons lichaam, hierdoor is het een effectieve plek om olie in het lichaam te laten opnemen. De voeten bevatten ook een aantal punten die direct zijn verbonden met verschillende delen van het lichaam, inclusief de organen. Het stimuleren van deze punten heeft een positief effect op onze gezondheid en algemene welzijn.

Als je moeite hebt met slapen en niets lijkt te werken, lees dan deze tips die je helpen voor een betere slaap. Deze oplossing heeft niets te maken met je slaaphouding, de kwaliteit van de matras of eetgewoonten, het is een mix van zeer eenvoudige aromatische oliën en kan in grote mate bijdragen aan je slaapkwaliteit en verrassend genoeg, de meest effectieve manier om het te gebruiken is om het op je voeten aan te brengen!

Waarom op onze voeten? Hoe is de bereidingswijze van deze mengsels en waarom zijn ze zo effectief? Hieronder vind je alle antwoorden!

Om je slaap te verbeteren, heb je slechts 3 ingrediënten nodig:
• 10 druppels etherische lavendel olie
• 10 druppels etherische kamille olie
• 110 ml magnesium olie

Bereidingswijze
Giet de ingrediënten in een spuitfles en schud deze zachtjes. Spray het mengsel voor het slapengaan op je voeten, masseer je voeten zachtjes totdat je huid de oplossing heeft opgenomen. Deze mix zou goed zijn voor 24 tot 48 behandelingen. Bewaar de fles op een donkere en koele plaats, indien mogelijk.

Waarom werken deze ingrediënten?

Lavendel olie: je kunt een paar druppels op je kussensloop sprayen of een lavendelplant in je slaapkamer zetten. Het feit dat je de plant ruikt, is al voldoende om je te helpen ontspannen.

Kamille olie: naast het bekende voordeel van het bevorderen van slaap, werkt kamille kalmerend op het zenuwstelsel en kalmeert nervositeit en houdt je lichaam in goede gezondheid.

Magnesium olie: deze olie is het best bekend om zijn vermogen om efficiënte slaap te bevorderen. Het werkt ook als een geweldig tegengif tegen stress en wordt het meest ontspannende mineraal in het lichaam genoemd. Deze olie bevordert ook de ontspanning, waardoor de kans om ’s nachts goed te slapen, toenemen.

Vorig artikelDepressie: factoren die tot een terugval kan leiden
Volgend artikelZeewier bevordert de gezondheid en helpt om gewicht te verliezen