Voordelen van dagelijks dry brushing!
Veel mensen zorgen voor de huid op het gezicht door ze regelmatig te exfoliëren, te reinigen en te hydrateren. Maar wanneer was de laatste keer dat u voor de huid zorgde voor de rest van uw lichaam?

De huid is het grootste orgaan in het lichaam en u kunt een eenvoudige stap toevoegen aan uw ochtendroutine die uw gezondheid ongelooflijk kan verbeteren – een droge huid poetsen.

De huid is een complex systeem bestaande uit zenuwen, klieren en lagen cellen die, wanneer gezond, dienen als een schokdemper om u te helpen uw lichaam te beschermen tegen extreme temperaturen en chemicaliën. Een andere cruciale rol die de huid speelt, is de verbetering van geoptimaliseerde ontgifting. Als de huid echter wordt overladen met gifstoffen of dode cellen, zal deze niet in staat zijn afval efficiënt van uw lichaam af te voeren.

Wat is droog poetsen?
Droog poetsen is een zeer eenvoudige techniek die bestaat uit het wrijven van de huid met een borstel van natuurlijke borstelharen om een stimulatie van de lederhuid en de organen te bereiken, terwijl het tegelijkertijd de beweging van de bloedsomloop begunstigt.

Deze massage wordt gedaan in oplopende volgorde, beginnend aan de voeten en altijd in de richting van het hart. Droog poetsen gebeurt met gemiddelde intensiteit, maar het is niet ongemakkelijk of pijnlijk voor de persoon. We kunnen dit enkele keren per week 5 tot 30 minuten doen, hoewel we raden aan om een paar minuten te starten en geleidelijk te verhogen. Vanaf het begin zullen we de gunstige eigenschappen ervan opmerken voor het uiterlijk van onze huid en algehele gezondheid. Mensen met een gevoelige of gevoelige huid moeten dit heel voorzichtig doen, altijd een paar minuten en met een lage druk starten.

Voordelen van droog poetsen voor de gezondheid
1. Werkt als lymfatische drainage
Met droog poetsen kunnen we een lymfatische drainage doen, dat wil zeggen, een reiniging van het lymfestelsel van ons lichaam. Dit is verantwoordelijk voor het verwijderen van geaccumuleerde toxines en het zorgen voor de goede werking van het immuunsysteem.

2. Elimineert vloeistoffen
Door de poetstechniek uit te voeren, zullen we ook de verwijdering van vloeistoffen vergemakkelijken zonder de noodzaak om diuretica in te nemen. Op deze manier verminderen we de zwelling die optreedt in bepaalde delen van ons lichaam, zoals in de benen of in de buik, naast het verlichten van gewrichtsontstekingen.

3. Bevordert de huidregeneratie
Deze techniek is een alternatief voor exfoliatie. In feite kunnen we verschillende peelingprocessen combineren om dode huidcellen te verwijderen die zich ophopen op het oppervlak en het een saaie, grijze en droge uitstraling geven. Bovendien bevordert dit de regeneratie van de huid en dus de verwijdering van rimpels. Deze afschilfering is ook een goede manier om je voor te bereiden voor blootstelling aan de zon om een mooie, gezonde kleur te krijgen.

4. Bestrijd Cellulite
Cellulitis, een van de grootste zorgen van veel vrouwen, kan ook met deze techniek worden opgelost, omdat het borstelen op de huid inwerkt met diepe resultaten. De lymfatische drainage brengt de stoffen die zich opstapelen en vormen tot de meest rebelse cellulitis in omloop.

5. Verbetert de circulatie
Een andere van de resultaten van deze massage met poetsen is om de bloedsomloop te verbeteren, met name door het juiste pad te volgen dat we aan het begin gedetailleerd beschrijven.

We beginnen met onze voeten, we zullen altijd opstijgen naar het hart, en vanuit de nek zullen we afdalen naar de borst. Als iemand onze rug kan poetsen, vragen we je om het ook van onderop te doen.

Als we klaar zijn met de massage, zullen we heel mooie kietelingen voelen over het hele lichaam, evenals een geweldig gevoel van opluchting als we gewoonlijk een gewicht in de benen voelen of als we spataderen hebben.