Voordelen van dagelijks droog borstelen!

Veel mensen zorgen voor de huid op het gezicht door ze regelmatig te exfoliëren, te reinigen en te hydrateren. Maar wanneer was de laatste keer dat je voor de huid zorgde voor de rest van jouw lichaam?

De huid is het grootste orgaan in het lichaam en je kunt een eenvoudige stap toevoegen aan jouw ochtendroutine die jouw gezondheid ongelooflijk kan verbeteren; een droge huid borstelen.

De huid is een complex systeem bestaande uit zenuwen, klieren en lagen cellen die, wanneer gezond, dienen als een schokdemper om je te helpen jouw lichaam te beschermen tegen extreme temperaturen en chemicaliën. Een andere cruciale rol die de huid speelt, is de verbetering van geoptimaliseerde ontgifting. Als de huid echter wordt overladen met gifstoffen of dode cellen, zal deze niet in staat zijn afval efficiënt van het lichaam af te voeren.

Wat is droog borstelen?
Droog borstelen is een zeer eenvoudige techniek die bestaat uit het wrijven van de huid met een borstel van natuurlijke borstelharen om een stimulatie van de lederhuid en de organen te bereiken, terwijl het tegelijkertijd de beweging van de bloedsomloop begunstigt. Deze massage wordt gedaan in oplopende volgorde, beginnend aan de voeten en altijd in de richting van het hart. Droog borstelen gebeurt met gemiddelde intensiteit, maar het is niet ongemakkelijk of pijnlijk voor de persoon. We kunnen dit enkele keren per week 5 tot 30 minuten doen, hoewel we raden aan om een paar minuten te starten en geleidelijk te verhogen. Vanaf het begin zullen we de gunstige eigenschappen ervan opmerken voor het uiterlijk van onze huid en algehele gezondheid. Mensen met een gevoelige huid moeten dit heel voorzichtig doen, altijd een paar minuten en met een lage druk starten.

Voordelen van droog borstelen voor de gezondheid

1. Werkt als lymfatische drainage
Met droog borstelen kunnen we een lymfatische drainage doen, dat wil zeggen, een reiniging van het lymfestelsel van ons lichaam. Dit is verantwoordelijk voor het verwijderen van geaccumuleerde toxines en het zorgen voor de goede werking van het immuunsysteem.

2. Elimineert vloeistoffen
Door de borsteltechniek uit te voeren, zullen we ook de verwijdering van vloeistoffen vergemakkelijken zonder de noodzaak om diuretica in te nemen. Op deze manier verminderen we de zwelling die optreedt in bepaalde delen van ons lichaam, zoals in de benen of in de buik, naast het verlichten van gewrichtsontstekingen.

3. Bevordert de huidregeneratie
Deze techniek is een alternatief voor exfoliatie. In feite kun je verschillende peelingprocessen combineren om dode huidcellen te verwijderen die zich ophopen op het oppervlak en het een dof, en droge uitstraling geven. Bovendien bevordert dit de regeneratie van de huid en dus de verwijdering van rimpels. Deze afschilfering is ook een goede manier om je voor te bereiden voor blootstelling aan de zon om een mooie, gezonde kleur te krijgen.

4. Bestrijdt cellulitis
Cellulitis, één van de grootste zorgen van veel vrouwen, kan ook met deze techniek worden opgelost, omdat het borstelen op de huid met diepe resultaten inwerkt. De lymfatische drainage heeft als doel het lichaam te ondersteunen bij de afvoer van de afvalstoffen die zich in het lichaam hebben opgestapeld.

5. Verbetert de circulatie
Een ander resultaat van deze massage met borstelen is om de bloedsomloop te verbeteren, met name door het juiste pad te volgen dat we aan het begin gedetailleerd hebben beschreven.

We beginnen met onze voeten, we zullen altijd opstijgen naar het hart, en vanuit de nek zullen we afdalen naar de borst. Als iemand onze rug kan borstelen, vragen we je om het ook van onderop te doen (achterkant voeten tot aan onderrug).

Als we klaar zijn met de massage, zullen we heel fijne kietelingen voelen over het hele lichaam, evenals een geweldig gevoel van opluchting als we gewoonlijk een gewicht in de benen voelen of als we spataderen hebben.

Vorig artikelSmoothie pre-Workout
Volgend artikelBanaanmuffins met pecannoten