Als je een notenliefhebber bent, is dit hét recept voor jou. Met bananen, bloem, kokosolie, lichtbruine suiker, amandelmelk, kaneel en lekker veel gehakte pecannoten combineert dit recept een heerlijke smaak en textuur met elkaar.

Bananen zijn ook geweldig voor iedereen die voor zijn gezondheid zorgt. Ze zitten boordevol belangrijke vitamines (waaronder vitamine C en B6), mineralen (kalium en magnesium), natuurlijke suikers en oplosbare vezels.

Ingrediënten voor 4 Porties

  • 8 rijpe bananen
  • 390 g tarwebloem
  • 240 ml gesmolten (rauwe extra vierge) kokosolie
  • 290 g lichtbruine suiker
  • 2 el lichtbruine suiker
  • 120 ml amandelmelk
  • 3½ tl natriumbicarbonaat
  • 1 tl kaneel
  • 240 g fijngehakte pecannoot
  • 2 Snufje zout

Bereidingswijze

  • Stap 1: Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een muffinvorm met bakpapier of spuit met kookspray.
  • Stap 2: Pureer met een vork de bananen in een kom. Voeg de gesmolten kokosolie, amandelmelk en suiker toe en meng deze met elkaar.
  • Stap 3: Klop de tarwebloem, zachte lichtbruine suiker, bakpoeder, kaneel en zout samen in een andere kom.
  • Stap 4: Voeg het bananenmengsel toe met de droge ingrediënten en roer tot het geheel goed gemengd is. Voeg ¾ kopje / 90 gram gehakte pecannoten toe.
  • Stap 5: Schep het beslag in de muffinvormpjes. Garneer met de overgebleven pecannoten en bak ong. 20-25 minuten.

Voedingswaarden per persoon
Calorieën 389 | Vet 20,9 g | Verzadigde vetten 10,9 g | Koolhydraten 39,2 g | Suikers 23.3 g | Vezels 3 g | Eiwitten 4,2 g | Zout 0 g

Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met Chiquita.
Wil je dit recept beoordelen, printen of downloaden? Ga dan naar: Chiquita.nl
Vorig artikelDry brushing benefits
Volgend artikelKikkererwten & cherrytomaat salade