Diuretisch voedsel dat vochtretentie in het lichaam elimineert. Het drinken van veel vocht is essentieel in ons dagelijks leven om ons lichaam gezond en gehydrateerd te houden, vooral in tijden van hitte zoals de zomer. Er moet echter voorzichtigheid betracht worden: het altijd oneigenlijke en onplezierige ‘eigen risico’. Hoe bijvoorbeeld om de opeenhoping van ingeslikt water niet te veranderen in zwelling in het lichaam? Het elimineren van “restjes” hangt ook af van goede eetgewoonten, en wat dat betreft zijn diuretische voedingsmiddelen perfect om het lichaam in balans te houden met de juiste hoeveelheid lichaamswater, en elke schadelijke toxine op een veilige en gecontroleerde manier te reinigen.

Voedingsmiddelen zoals fruit, groenten, kruiden en specerijen worden als diuretica beschouwd omdat ze de goede werking van de nieren helpen, waardoor de filtratie van dit orgaan wordt vergemakkelijkt en de gifstoffen via de urine uit het lichaam worden verwijderd.

Water
Water is uw beste bondgenoot in de strijd tegen vochtretentie. Allemaal omdat het je lichaam gehydrateerd houdt en helpt tegen vochtretentie. Maar hoe? Het is eenvoudig. Overtollig natrium in het lichaam veroorzaakt een toename van de hoeveelheid vocht die in de bloedvaten achterblijft, waardoor de “beroemde” zwelling ontstaat. Maar natrium en vastgehouden vloeistoffen worden uit de nieren verdreven, dus alles wat de nierfunctie stimuleert, vermindert zwelling, zoals water.

Diuretisch voedsel dat vochtretentie elimineert:

Watermeloen
Watermeloen bevat een hoog gehalte aan water en om deze reden bevordert hun consumptie de productie van urine en eliminatie van vloeistoffen.

Ondanks dat ze het hele jaar niet beschikbaar zijn, probeer ze daarom zo veel mogelijk te consumeren: naast het genoemde voordeel zijn ze rijk aan vitamines en mineralen en vormen ze een gezonde en evenwichtige snack. Houd rekening met de hoeveelheden: fruit zijn betekent niet dat je consumptie gratis moet zijn en de beschrijving.

Ananas
Ananas is niet alleen diuretisch, maar ook rijk aan de stof bromelaïne, een enzym dat de spijsvertering bevordert. Uw kaliumspiegel helpt de nieren te stimuleren om te functioneren en helpt natrium uit het lichaam te verwijderen en voorkomt vochtretentie.

Selderij
Diureticum, slijmoplossend, laxerend en antioxidant (rijk aan flavonoïden), selderij is een goede keuze voor iedereen die vochtretentie wil voorkomen.

Komkommer
Het heeft een hoog watergehalte en heeft hydraterende en diuretische eigenschappen. Het helpt ook om de urinezuurspiegel te reguleren.

Groentesoep
De soep bevat, naast het bevatten van een voedingswaarde met een hoog gehalte aan vitamines en mineralen, een voedsel diureticum. Het gebruik ervan, gecombineerd met de inname van andere voedingsmiddelen en ook van water gedurende de dag, bevordert de hydratatie en productie van urine.

Thee
Sommige soorten thee staan bekend om hun diuretische werking. De theeën met bekende en effectieve actie op dit niveau zijn:

  • paardbloem
  • venkel
  • groene thee
  • hibiscus

Naast de juiste voeding is het cruciaal om zoutopname te vermijden en gehydrateerd te blijven: drinkwater is cruciaal. Als het probleem aanhoudt, aarzel dan niet om contact op te nemen met je arts voor gericht, geïndividualiseerd advies.

- Advertisement -